Unitate prin frântură sau despre luptele edilitar-gospodărești

Please enter banners and links.

Daniel Drăgulin: ”Situația creată prin declarațiile unui membru PNL la adresa altui membru PNL nu are nimic în comun cu PNL Călărași”

 

“Eu și membrii de partid ne delimităm total de astfel de declarații și derapaje politice pentru că noi credem că echipa stă la baza câstigării luptelor politice și mesajul pe care vrem sa îl transmitem cetățenilor este acela că oamenii de echipă se acceptă cu bune și cu rele, iar scopul comun este de a câstiga și de a fi alături de oamenii care gândesc astfel.

Lucrurile importante, precum câștigarea unui număr cât mai mare de mandate în Parlamentul European și câstigarea unui nou mandat de Președinte al României pentru Klaus Iohannis, în anul electoral 2019, iar pentru anul 2020 câștigarea alegerilor locale si parlamentare.

Aceasta este agenda mea si a PNL Călărași”, este declarația lui Daniel Ștefan Drăgulin, semnând comunicatul ca președinte PNL Călărași.

Reacția vine după ce senatorul Răducu Filipescu a declarat că “se spune” că Vasile Iliuță va candida din partea PSD la primăria Călărași.

“Pentru mine nu este un semn de întrebare dacă Iliuţă va candida sau nu va candida din partea PSD la Primăria Călăraşi. Aşa se spune. Unu la primărie şi Iacomi la Consiliul Judeţean. Nu se bagă Iacomi la Călăraşi pentru că nu are nicio şansă aici, pe când Iliuţă se poate bate pentru funcţia de primar. Asta este, după părerea mea, înţelegerea lor. (……)Că vor să meargă mai sus de atât, nu au unde să se ducă. Dacă vor să se bată amândoi pentru postul de la Consiliul Judeţean, e foarte bine. Eu le urez succes. Asta e înţelegere. Treaba e limpede. Eu aşa am înţeles ,că Iliuţă va candida la primărie din partea PSD”.

O reacție, mai târzie, a avut și Vasile Iliuță pe contul personal de facebook:  “ Informațiile apărute în presă în legătură cu plecarea mea din #Partidul Național Liberal sunt niște minciuni.  Le recomand prietenește celor care au timp de conspirații și can-can-uri politice să le lase de-o parte și să pună umărul la treabă pentru Călărași!”

Adversitatea dintre Filipescu și Iliuță este binecunoscută, începând de pe timpul fuziunii dintre PNL și PDL, dar a devenit mai acerbă odată cu venirea celui din urmă în fruntea consiliului județean. Filipescu ar face, de fapt chiar a făcut, orice să-l vadă marginalizat pe Iliuță în partid. Nu că reciproca nu ar fi valabilă. Dar, dacă citim cu atenție declarația senatorului (pe când Iliuţă se poate bate pentru funcţia de primar), vedem că acesta își dă seama că Iliuță nu este o persoană de neglijat într-o bătălie pentru primăria Călărași. Dacă poate pentru PSD, de ce nu ar putea și pentru PNL ? Pentru că aici e Drăgulin, ne spune Filipescu. Oare așa să fie ? Un indiciu îl avem în urma publicării în presă a unui sondaj de opinie, venit pe filiera lui Drăgulin, în care acesta este cu vreo zece procente peste Iliuță. Senatorul Filipescu cataloghează respectivul sondaj drept “o aiureală”. Aici țin să-i dau dreptate senatorului, nu neapărat pentru motive tehnice îndoielnice de realizare a acestuia, ci mai ales că un politician nu dă publicității cifrele reale ale unui sondaj. Asta făcea și Filipescu pe vremea când era președinte, dar jongla cu cifrele în favoarea candidatului preferat. Cu toate acestea, diferența de zece procente între Drăgulin și Iliuță, chiar dacă nu e reală, ar fi trebuit să-i convină de minune acestuia. Măcar la nivel declarativ putea să-i mai tragă una lui Iliuță. În schimb, preferă să-i tragă una lui Drăgulin cu sondajul (o aiureală). Personal, cred că Filipescu nu-l mai vrea nici pe Drăgulin la primărie, ci pregătește alt candidat. Dacă coroborăm acestea cu o altă declarație a senatorului (dacă vor să se bată amândoi(n.r. Iliuță și Iacomi) pentru postul de la Consiliul Judeţean, e foarte bine. Eu le urez success),să înțelegem că Iliuță este lăsat să candideze la consiliu, dar Filipescu revendică doar primăria?  


There is no ads to display, Please add some

About The Author