Unde poţi pescui şi care este tariful cotizaţiei anuale
Please enter banners and links.
Pentru că din 13 iunie s-a ridicat ordinul de prohibiţie, împătimiţii îşi pot dedica timpul liber pescuitului.
Potrivit lui Liviu Coman, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJPVS) Călăraşi, se poate pescui în toate bazinele piscicole naturale din judeţul Călăraşi, şi anume, pe braţul Jirlău, pe o distanţă de 30 km de la Dorobanţu la Călăraşi, pe râul Argeş, de la intrare în judeţ până la vărsare, pe Dunăre, cu toate braţele naturale sau derivate artificiale, şi pe reţeaua canalelor de irigaţii. Cei care practică acest sport, pot pescui printre alte specii de peşte, caras, crab, avat. Pescarii beneficiază în baza carnetului de membru şi al permisului de pescuit emis de ANPA( Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură) şi eliberat de AJPVS, de reciprocitate, putând pescui în bazinele piscicole naturale din zonele colinare şi de şes din întreaga ţară, pentru care activităţile de pescuit recreativ sunt autorizate de asociaţia de pescuit sportiv.
Permisele de pescar sosesc târziu, de 5 ani încoace
Liviu Coman spune că este nemulţumit de greutatea cu care membrii pescari intră în posesia permiselor de pescuit. Iar acest lucru se întâmplă de vreo 4-5 ani, permisele sosind cu întârziere. Directorul AJPVS spune că acest lucru se datorează unei birocraţii exagerate ce există la nivel central.
Tarifele cotizaţiei anuale
Un membru pescar al AJPVS Călăraşi plăteşte cotizaţia anuală cu suma de 90 de lei. Pensionarii care doresc să pescuiască beneficiază de o reducere de 50% a cotizaţiei. De asemenea, elevii şi studenţii au o reducere de 75% din preţul cotizaţiei anuale, iar persoanele cu handicap, veteranii de război, dar şi şomerii sunt scutiţi de plata cotizaţiei.
Până la data de 2 iulie, un număr de 1830 de membri pescari au vizat carnetul.
There is no ads to display, Please add some