Un atac la baionetă – GLASUL ROŢILOR DE… EXPRESS

Please enter banners and links.

În Scrisoarea sa de vineri, 29 iunie 2012, publicată în „cel mai citit ziar din ţară”, jurnalistul George Stanca scria următoarele (cu ghilimele, ca să nu fiu şi eu acuzat, ca alţii, de plagiat): „Sincer, te felicit pentru curajul acţiunii. Nu căuta vreo răutate, ironie, din parte-mi, că nu găseşti…Da!, ai încercat un atac la baionetă, ca să rămân, ca să zic aşa, la vocabularul belicos; ai vrut cu tărie şi în public să clarifici o aserţiune jenantă (…), care te afecta grav. Pe tine şi familia ta. Partea proastă a fost efectul: evaziunea, laşitatea confruntării, evitarea exprimării adevărului, fuga din faţa inamicului”. Iar dacă rândurile lui Stanca îi erau adresate Andreei Marin (Bănică junior), ele pot fi foarte uşor updatate şi către fostul nostru edil-şef, extrem de drag u(nora) dintre conaţionalii noştri coloraţi (atenţie, a luat, totuşi, aproape 10000 de voturi, majoritatea din zonele cu populaţie predominant mai tuciurie!).
De ce spun (scriu) toate aceste lucruri? Simplu. A fost, înainte de toate, foarte curajos, că a ieşit din casă, a ieşit în public, a fost şi la cârciumă, şi-a luat şi mandatul de consilier judeţean şi, pentru toate acestea, merită felicitat. Cred că nu i-a fost tocmai uşor (ai grijă, Nicuşoare, să nu te-mbolnăveşti, până în toamnă, de gălbinare!) ca, după ce ne-a făcut pe toţi, la grămadă, „javre, nemernici, haite, hârciogi, gulgutieri, lichele etc. etc.”, să mai aibă tăria de caracter (mai bine zis, lipsa lui!) şi să vină să ne mai cerşească votul pentru al nu-ştiu-câtâlea mandat. Asta după ce, în precedentele, nu a făcut decât „Politica Lucrurilor Inutile” – adică, a schimbat, fără număr, fără număr, borduri şi pavele, a amplasat , alandala, catarge şi steaguri, popice antiparcare, ţepuşe antirulare şi limitatoare de viteză degradate, a ridicat, la întâmplare, tot felul de statui (mare parte din ele, banale kitsch-uri) şi a cheltuit banul public călărăşean, şi aşa, strâns cu foarte mare greutate, de la noi toţi, pe te-miri-ce (!) lucrări edilitare ne-necesare şi făcute, oricum, de mântuială (atenţie, nici până azi nu sunt date jos, de pe stâlpii IRE, ghirlandele luminoase cu „Călăraşi – 410 ani” (!?), brăduţii electrici, steluţele colorate şi Moş Crăciunii cu reni, rămaşi de la Revelioanele trecute!).
În ceea ce priveşte „atacul la baionetă” – mişcare tactică sinucigaşă a armatei rămasă fără muniţie! – am rămas siderat când, recent, l-am văzut pe fostul primar, Nicolae Dragu, pe postul de televiziune Antena 1 Călăraşi, cum perora numai prostii şi aberaţii privind marile lui realizări (?!), cum îşi făcea cruci peste cruci că el este cel mai cinstit şi mai drept om din lume (!), cum reproşa slujitorilor Bisericii Ortodoxe că nu l-au susţinut corespunzător în campanie şi cum poza în cel mai adevărat colonel (!?), cel mai mare cărturar (!?), cel mai bun economist (!?), cel mai „mişto mentor” (!?) şi cel mai straşnic Primar pe care l-a avut Călăraşiul în istoria sa! Am rămas aproape perplex şi atunci când am văzut că fostul edil-şef a încercat şi prin presa scrisă (ca un ultim gest de: „Lasă-i, mă, să moară proşti!”) să-şi mediatizeze „realizările”, uitând se pare că mai există încă, în Călăraşi, oameni care ştiu cu ce s-a ocupat Dragu, în cabinetul 1, timp de 12 ani, că mai trăiesc încă unii dintre prietenii săi, pe care, după 10 iunie a.c., i-a catalogat ca fiind „trădători” şi „diavoli”, şi că, mai sunt, în general, călărăşeni autentici care s-au săturat de ifosele, minciunile, jignirile, muşchii şi toanele fostului primar de Călăraşi.
Şi, pentru că l-am citat anterior pe George Stanca („evaziunea, laşitatea…, evitarea…, fuga…”), să luăm acum pe rând, punctual, „negru pe alb” (Dragu dixit), „ce lasă în urmă primarul Nicolae Dragu municipiului Călăraşi şi călărăşenilor”, ca „obiective din oraş care vor rămâne mărturie peste vremuri” (!?):
1.Apă din puţuri de mare adâncime – obiectiv electoral nerealizat! De fapt, o simplă himeră pe care fostul edil-şef a tot fluturat-o prin fiecare campanie electorală. În continuare, noi, călărăşenii amărâţi, bem apă tot din Dunăre! Nicu Dragu n-a înţeles nici după 3 mandate că, cele doar 5 puţuri forate (din bani guvernamentali!) în zona Siderca – Piscicola – Cuza Vodă, sunt doar surse alternative şi de siguranţă pentru alimentarea cu apă a municipiului nostru. Adică, Doamne-Fereşte!, de un accident ecologic sau de un dezastru chimic, poluator, în apropierea staţiei de Captare de la Chiciu… Ai înţeles acum, Nicule?
2.Locuinţele ANL – fostul primar n-a atras niciun ban pentru deschiderea unui nou cartier! ANL 1 a fost construit de Ţuţuianu şi echipa sa din PSD, ANL 2 a fost adus, la Călăraşi, tot de Ţuţuianu, Tărăcilă, Mitişor, Arbagic şi PSD (în 2004 era construit în proporţie de 40%), iar, la ora actuală, încă mai există fundaţii de bloc, începute şi neterminate. Dragu nu le ştie, nici măcar, numărul!
3.Cartierul pentru tineri căsătoriţi – oare unde este amplasat, că nu-l ştie nimeni?! Niciun tânăr (corect – familie tânără!) nu şi-a început nici măcar o singură casă! Concluzia – încă o minciună, marca Dragu.
4. Cartierul rezidenţial „Barbu Ştirbei” – alt mare fâs al administraţiei locale sub mandatul lui nea' Nicu. Sunt, în total, vreo 10 vile începute, dintre care 1 locuită (că e la şosea!), 3 fără geamuri, 2 pline de igrasie, 2 fără acoperiş şi… cam atât. Doar bălării, şerpărie, vegetaţie crescută abundent şi o turmă de capre ce mai populează, din când în când, zona. Şi când te uiţi la vecinii de la Slobozia, îţi vine să te spânzuri (că de împuşcat, s-a împuşcat cine nu trebuia!): ei beau apă din puţuri de mare adâncime, forate chiar pe teritoriul judeţului Călăraşi, şi au deja, funcţionale, 2 cartiere rezidenţiale. Dar Rezidenţiale adevărate, inclusiv cu pădure, canalizare şi gaz metan, nu ca la „Barbu Ştirbei”, doar câmp, praf, crivăţ şi focuri de armă de la Poligon.
Vom continua.

Prof. Ţuţuianu Mirel-Daniel


There is no ads to display, Please add some