Spitalul va derula un program de screening pentru depistarea cancerului de col uterin

Please enter banners and links.

După cum am mai anunţat , în judeţul Călăraşi a demarat Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin , program care se va desfăşura timp de cinci ani , adresat femeilor cu vârsta între 24 şi 65 ani care ar dori să se testeze.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi a primit aviz favorabil din partea Unităţii Regionale de Management IOMC Bucureşti pentru medicii de familie înscrişi care vor mobiliza femeile din grupa de vârstă mai sus-amintită şi le vor consilia cu privire la beneficiile acestui program. De asemenea, recoltarea materialului biologic se va efectua de către Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură iar 3 laboratoare de analize medicale vor analiza materialul recoltat de la femei.
Medicii de familie vor afişa la loc vizibil lista centrelor de recoltare, inclusiv datele de contact ale acestora.
Vă informăm că există o adresă de internet a subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin: http://www.insp.gov.ro/coluterin, unde vor fi postate anunţuri de interes general privind desfăşurarea activităţilor care fac obiectul screening-ului pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.


There is no ads to display, Please add some