Spitalul de la Budeşti, pe punctul de a fi redeschis

Please enter banners and links.

– soarta lui se hotărăşte săptămâna viitoare

Spitalul de la Budeşti, desfiinţat de aproape un an de zile, trage speranţe că se va redeschide. Primăriţa Lucia Lefter este optimistă şi spune că zilele acestea va primi un răspuns, speră pozitiv, din partea Ministerului Sănătăţii. De altfel, o comisie de la minister a venit şi a evaluat situaţia, iar săptămâna viitoare este aşteptată o alta care să spună dacă se redeschide spitalul.
Primăriţa Lucia Lefter spune că se doreşte înfiinţarea a două secţii, în spital. Una de pediatrie, alta de boli interne. De altfel, când spitalul a fost desfiinţat, prin Hotărâre de Guvern s-a prevăzut că acesta nu va mai funcţiona timp de un an de zile. Acum, spune doamna primar, Casa Judeţeană de Sănătate ar trebui să-i cheme la negocieri şi să se redeschidă spitalul. Se aşteaptă însă avizul de la ministerul Sănătăţii. Medicii sunt detaşați acum la spitalul din Olteniţa, dar când se va redeschide unitatea medicală de laBudeşti, aceştia se vor întoarce, fiind mai aproape de Bucureşti.

Secţie de asistaţi sociali în locul celei de pneumoftiziologie

Consiliul local a căzut de acord şi în privinţa înfiinţării unei secţii de asistaţi sociali.
“Unde a fost compartimentul de pneumoftiziologie urmează să înfiinţăm o secţie de asistaţi sociali. Prin transfer am adus pentru această secţie paturi, saltele relaxa, altfel e mobilier decât cel pentru spital”, mai spune Lucica Lefter. Secţia de asistaţi sociali va avea o capacitate de 50 de paturi, însă nu se ştie când va putea fi deschisă. Personalul angajat va trebui să fie plătit de ministerul Muncii, celelalte cheltuieli de întreţinere fiind suportate de consiliul local. 


There is no ads to display, Please add some