Spitalul are nevoie de medici, dar lipsesc banii pentru plata lor

Please enter banners and links.

Spitalul Judeţean de Urgenţe Călăraşi aşteaptă deblocarea posturilor. Necesarul este de 36 de locuri, însă spitalul are bani numai pentru trei medici şi un asistent medical.

Corina Şebe, director al DSP Călăraşi, consideră că deblocarea acestor posturi e o treaba bună, dar pentru a angaja medici şi asistenţi medicali înseamnă un efort financiar în plus, iar spitalul judeţean călărăşean depăşeşte în acest moment procentul de încadrare de 70%. Nevoia de personal este una mare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi din cauză că oamenii ies la pensie, nu există cardiolog, infecţionist, neonatolog, pediatru. În luna aprilie, Spitalul Judeţean Călăraşi a transmis o situaţie Ministerului Sănătăţii cu numărul de posturi care e necesar să fie deblocat, acesta însumând 36 de posturi. Doar pentru patru dintre posturi spitalul aare buget, respectiv pentru trei medici şi un personal sanitar superior cu studii superioare. Posturile pentru care nu există bani, iar acestea sunt absolut necesare, sunt următoarele: 12 medici, un farmacist, un personal sanitar superior, 9 asistenţi medicali, o soră medicală, 8 posturi de personal auxiliar. Spitalul Judeţean Călăraşi aşteapă să primească un răspuns de la Ministerul Sănătăţii pentru a vedea câte posturi vor fi deblocate.

La nivel naţional, Ministerul Sănătăţii a deblocat 500 de posturi. Dintre acestea, 300 vor fi repartizate spitalelor de urgenţă judeţene, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de Ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, iar restul de 200 de posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru demararea activităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „ Sfântul Spiridon” Iaşi, pentru a fi reorganizată activitatea acestuia.
Potrivit unui comunicat de presă afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, această deblocare a posturilor se va face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal. 


There is no ads to display, Please add some