Singurul SMART LAB de top, din Europa, la biblioteca județeană

Please enter banners and links.

  • realitate virtuală, imprimante 3D și roboți stau la dispoziția copiilor

Decebal Mihalache

Un laborator inteligent- SMART LAB se află de acum la dispoziția copiilor din Călărași, fiind deschis la biblioteca județeană. Este un laborator de top, dotat cu tehnologii de ultimă generație, investiția de 100.000 de euro fiind asigurată de consiliul județean și implementată de fundația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, reprezentată de Andreea Paul. La inaugurare au fost prezenți președintele consiliului județean, Vasile Iliuță, primarul municipiului, Marius Dulce, vicepreședintele consiliului, Ion Samoilă, precum și directoarea bibliotecii Laura Munteanu. Acest tip de laborator este al doilea din țară din afara unei unități de învățământ și se adresează deopotrivă elevilor, dar și profesorilor, întrucât echipamentele sunt unele de top. Copii pot controla roboți, pot desena cu un creion inteligent, pot descoperi toată planeta cu ochelari cu realitate virtuală, pot concepe diferite proiecte cu șase imprimante 3D, împreună cu cele 27 de laptopuri performante ce se pot conecta la un ecran interactiv de dimensiuni mari.  Este vorba de tehnologii de ultimă generație pe care ar trebui să le cunoască orice copil dintr-o societate din ce în ce mai digitalizată.

“Astăzi cel mai minunat proiect, al doilea la nivel național, la Călărași. Andreea, cred că tu ești cea care a venit cu această inițiativă și noi am preluat-o pentru că e spre binele copiilor județului Călărași, spre binele nostru al celor care avem copii, să ne gândim că avem un mediu, să putem să visăm, să putem să aducem performanța și visele noastre să devină realitate cu timpul”, a declarant Vasile Iliuță. Cea care a implementat proiectul, Andreea Paul a ținut să precizeze că nu a existat un profit pentru asociația sa, fiind o organizație neguvernamentală.

“Iată-ne acum, aici, prima bibliotecă din România care găzduiește un laborator educațional digital inteligent. Este prima bibliotecă din Europa care este dotată cu tablă interactivă, roboți educaționali multifuncționali, creioane 3D, imprimante 3D, ochelari de realitate virtuală, laptopuri, mobilier inteligent, un spațiu nou de învățare, care inspiră și care motivează copii noștri, tinerii și adulți dornici de recalificare. Dacă avem două priorități mari în România și la nivel local acelea sunt educația și sănătatea”, a declarat Andreea Paul.

Cea care va avea grijă de toată investiția și va aplica tehnici de învățare, directoarea bbliotecii, Laura Munteanu, a ținut să precizeze :”Laboratorul este necesar copiilor…astfel încât să ajungă în fiecare localitate această tehnologie, aceste laboratoare care să faciliteze învățarea”.

 Acest Smart Lab este a cincilea din România și conform INACO noțiunile generale ale modelării 3D vor include lecții despre TinkerCad, program de modelare în cloud, gestionarea planșetelor pentru fiecare proiect, noțiuni despre cum poți utiliza platforma virtuală de modelare 3D si o serie de unelte folosite pentru a realiza obiecte 3D. Elevii vor învăța ce este modelarea 3D și cât de ușor putem transpune virtual în real cu ajutorul imprimantelor 3D.

20201117_141119 20201117_141626 20201117_142155 20201117_142419 20201117_143343

20201117_14264820201117_142721


There is no ads to display, Please add some

About The Author