Senator Nicușor Cionoiu :”Merităm în Schengen!”

Please enter banners and links.

17.10.2022

"Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress) va adopta o rezoluție prin care întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen.

România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen, fapt recunoscut oficial de Comisia Europeană și evidențiat de Parlamentul European în repetatele rezoluții prin care a cerut eliminarea controalelor la frontierele interne pentru români. Nu există nicio justificare care să ne blocheze.

Avem suportul celorlalte familii politice pro-europene, pentru a cere Președinției cehe a Consiliului UE să deblocheze, în sfârșit, ridicarea controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria. Ambele țări și-au îndeplinit, încă din 2011, toate obligațiile pentru ca acquis-ul Schengen să se aplice în totalitate.

Dreptatea este de partea noastră! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră, iar până la momentul deciziei finale, ar fi util să construim un front comun, nu doar politic, ci și civic." – Nicușor Cionoiu.


There is no ads to display, Please add some

About The Author