Semnarea contractului pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale

Please enter banners and links.

Vineri, 24 mai 2024, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1.

”Începem anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5. Astăzi, am semnat, alături de constructor, contractul de execuție a lucrărilor. Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate! Vă reamintesc că existența unei asociații de proprietari este criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu 0 lei contribuția dumneavoastră.”, a declarat primarul Marius Dulce.

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei (TVA inclus).

Perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor, având în vedere condiţiile de eligibilitate a cheltuielilor, proiectul beneficiind de finanţare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

La aceasta se adaugă perioada de garanţie de 36 luni de la data procesului verbal de recepție a lucrărilor.

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR, Componenta 5:

– “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale- Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus)

– „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare: 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author