ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VII a

Please enter banners and links.

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2024 ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VII a.

Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante:

Cunoaşterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos.

Cunoaşterea principalelor situri arheologice din judeţul Călăraşi. Înţelegerea necesității protejării, conservării şi valorificării patrimoniului muzeal.

Cunoaşterea şi înţelegerea necesității cercetării permanente a patrimoniului muzeal arheologic.

Stimularea curiozităţii participanților prin activitățile practicela care vor participa.

Anul acesta proiectul se va desfășura la cele două secții ale muzeului, după cum urmează:

Secția Etnografie

În perioadele: 1-5 și 8-12 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10 – 12:

  1. Prezentarea  expozițiilor, vizitarea tuturor secțiilor muzeului.
  2. – Confecționarea unui buchet de flori din hârtie creponată

– Realizarea unui coș (din farfurii de carton) prins cu șnur

  1. – Coasere pe etamină a unor semne și simboluri

– Realizarea unui tablou, în tehnica decoupage, pe o bucată de placaj

  1. – Împletirea unei brățări cu mărgele

– Realizarea unui carusel cu elemente motivaționale

  1. – Pictură pe carton pânzat, jocuri și activități distractive

– Decernarea diplomelor de participare

Preț participare: 8 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Pentru înscrieri sunați la tel. 0242.311.690 – Secția de Etnografie și Artă populară,de luni până vineri.

Secția Arheologie

În perioadele: 15-19 și 22-26 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10 – 12:

  1.   Vizitarea expozițiilor găzduite de Muzeul Dunării de Jos. Spațiul muzeal va deveni pentru copii și adolescenți un centru de educație non-formală, vizitele urmând să se desfășoare la următoarele obiective muzeale: Secția Arheologie, Secția Etnografie și Secția Științele Naturii.
  2.   Introducere în arheologie – aplicații practice. Eşti pasionat de istorie? Visezi că eşti un mic arheolog, dar nu ai „instrumentele” necesare să descoperi şi să cercetezi un sit arheologic? Atunci vino la atelierele de arheologie din cadrul ȘCOLII DE VARĂ.
  3.   Activități de conservare preventivă a patrimoniului cultural. Alături de specialiştii Secţiei Arheologie, cei mici vor învăţa să identifice un obiect de patrimoniu și vor aplica tehnicile de conservare specifice, astfel încât obiectul să poată fi păstrat și pentru cei ce vor veni.
  4.   Cunoașterea patrimoniului muzeal – vizitarea spațiilor de depozitare a bunurilor culturale. Atelier de desen arheologic. Depozitul este locul unde obiectele descoperite sunt păstrate pentru viitor. Copii vor învăța să cureţe şi să clasifice obiectele descoperite, să deseneze şi să reconstituie un vas ceramic.
  5.   Atelier de modelaj în lut. Un atelier pentru copii, care să le permită explorarea fără limite. Pornind de la obiect, temele propuse au ca scop activarea imaginației, a răbdării și a îndemânării prin cultivarea creativității.

Preț participare: 8 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Pentru înscrieri sunați la tel. 0729960279; persoana de contact: Nedelcu Sorina.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author