SCM Gloria – Dunărea 3-1!

Please enter banners and links.

După Chiajna, Buzăul a fost a doua „deplasare” în care Dunărea şi-a creat mai multe ocazii de a marca (cel puţin 6!) însă n-a fructificat decât una şi aceea prea târziu.

Meciul de la Buzău cu Gloria a început practic din minutul…11 când portarul Dunării a scos un gol ca şi făcut. Nedelea a centrat de pe stânga iar Valentin Munteanu a reluat, prea uşor parcă, din centrul defensivei noastre însă Krell a avut un relex de zile mari respingând miraculos balonul.

Dunărea ripostează sever şi un minut mai târziu, Bogdan Rusu scăpat pe contraatac şutează năprasnic din marginea careului mic însă balonul se duce puţin pe lângă poarta apărată de Relu Stoian.

„Galben – albaştrii” preferă contraatacul şi în minutul 19 sunt din nou foarte aproape de deschiderea scorului. Honciu pătrunde în suprafaţa de pedeapsă, „îl culcă” pe unul din fundaşii centrali, Marius Ioniţă însă şutează drept în…Stoian, ieşit în întâmpinare deşi ar fi avut la îndemână inclusiv varianta unei pase la un coechipier!

Gazdele revin în joc şi în minutul 33 reuşesc deschiderea scorului. Angajat în adâncime, Remus Chipirliu trece uşor de Sîrbu şi Sabangeanu, urcă spre zona centrală de unde înscrie pe jos nu înainte de a-l fenta şi pe Krell, ieşit să-l blocheze.

În minutul 44, Dunărea ratează o ocazie monumentală prin Radu Crişan. Bine angajat în careu de Honciu, fundaşul nostru la marcaj ajunge faţă în faţă cu Stoian însă trage slab oferindu-i portarului buzoian şansă să reţină.

Dar în loc de 1-1, prima parte se încheie cu scorul de 2-0. Pentru că ocaziile se răzbună, exact în min. 45, Cristi Balgiu din centrul careului în ciuda cursului jocului.

În startul părţii a doua, Gloria puctează pentru 3-0 în minutul 55. Tucaliuc trimite din corner până la Valentiun Alexandru care deviază la colţul lung iar Chipirliu, aflat la locul potrivit îndeplineşte o simplă formalitate.

Dunărea ratează o nouă oportunitate de a înscrie în minutul 59. Mendy centrează pefect de pe stânga iar Bogdan Rusu, nemarcat reia cu capul însă balonul „şterge” bara transversală.

Antrenorul Cristi Pustai încearcă să potenţeze forţa ofensivă trimiţându-i în teren pe Mediop şi Marrone însă cu efect minim pe tabelă. Abia în minutul 90, Bogdan Rusu înscrie golul de onoare, fructificând o psaă verticală primită de la Mediop undeva la marginea careului de 16 metri.

Partida se încheie cu scorul de 3-1 în favoarea Buzăului, fără victorie în ultimele 3 jocuri, repet, în ciuda ocaziilor mai multe dar şi mai clare semnate de elevii lui Cristi Pustai. Dunărea bifează a 2-a înfrângere la rând şi coboară, momentan, pe 15 în topul L2.

Sâmbăta viitoare, în ultima rundă a turului, echipa noastră va juca pe arena Ion Comşa împotriva bucureştenilor de la Metaloglobus.

 

SCM Gloria – Dunărea 3-1

Au marcat: Remus Chipirliu (33, 55), Cristian Balgiu (45) / Bogdan Rusu (90)

SCM Gloria: 12. Relu Stoian – 20. Răzvan Catană, 5. Marius Ioniţă, 3. Moussa Konate (28. Branislav Luptak, 31’), 99. George Nedelea – 55. Alexandru Bourceanu, 8. Cristian Balgiu – 10. Remus Chpirliu (9. Adelin Pîrcălabu, 71’), 29. Cosmin Tucaliuc (cpt.), 77. Valentin Munteanu – 19. Valenntin Alexandru (7. Ricardo Mihalache, 84’)

Rezerve: 1. Rareş Şerban – 72. Mădălin Calu, 4. Dragoş Ceauşel, 89. Petronel Vîlsan.

Antrenor: Ilie Stan

Dunărea: 1. Stefan Krell – 2. Alex. Sabangeanu (7. Salvatore Marrone, 56’) 73, Radu Crişan, 6. Ahmet Ozcan, 27. Gaston Mendy – 15. Robert Boboc (8. Gabriel Preoteasa, 70’), 14. Ariel Lopez – 22. Ionuţ Sîrbu, 10. Georgian Honciu (29. Mediop Ndiaye, 60’), 9. Serge Ekollo – 90. Bogdan Rusu.

Rezerve: 33. Nicolai Calancea – 28. Andrei Zete, 21. Andrei Moise, 70. Mădălin Tudoran

Antrenor: Cristian Pustai

Au arbitrat: Viorel Flueran (Craiova) – George Duţă, Damian Antal (abii din Bacău). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău).

Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila), Dumitru Crăciun (Berceni)

Cartonaşe galbene: – / Salvatore Marrone (90+1)


There is no ads to display, Please add some

About The Author