S-a lansat proiectul „Iniţiative pentru structuri ale economiei sociale!”

Decebal Mihalache 5:02 pm - 7 februarie, 2015 Comentariile sunt închise pentru S-a lansat proiectul „Iniţiative pentru structuri ale economiei sociale!”

IMG_8677– el va avea rezultat crearea a două structuri de economie socială, în cadrul cărora vor lucra 13  persoane, din care 11 persoane fac parte din grupuri vulnerabile

 

Joi, 5 februarie, a.c. a avut loc lansarea proiectului „Iniţiative pentru structuri ale economiei sociale!” având ca beneficiar Primăria Comunei Vâlcelele şi partener Asociaţia Consorţiu de Extensie şi Dezvoltare Rurală. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritara 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1, contract POSDRU/173/6.1/G/147012. Acesta se desfășoară în perioada 5 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piata muncii şi promovarea incluziunii sociale prin intermediul dezvoltării de structuri ale economiei sociale.

 

Grup ţintă:

·    10 persoane din familii monoparentale

·    10 persoane care trăiesc din venitul minim garantat

·    30 femei.

·    Valoarea totală eligibilă a proiectului este:  1.831.728,00 lei .Contribuția eligibilă a solicitantului: 36.634,56 lei.

 

IMG_8687_resizeÎn discursul său primarul din Vâlcelele, Gabriel Oroianu, a ţinut să precizeze :"Atingerea obiectivului general al proiectului va avea drept rezultat crearea a două structuri de economie socială, în cadrul cărora vor lucra 13  persoane, din care 11 persoane fac parte din grupuri vulnerabile. Practic, ponderea locurilor de muncă nou create pentru persoane aparţinand grupurilor vulnerabile reprezinta  84,62% din numărul locurilor de muncă.

Obiectivul proiectului este în acord cu obiectivul general al POSDRU de dezvoltare a capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a 1.650.000 de persoane. Din acest punct de vedere, proiectul îşi propune ca, prin intermediul structurilor de economie socială create să asigure oportunităţi de integrare pe piaţa muncii pentru persoanele defavorizate, dar să şi sprijine în acelaşi timp persoanele care au nevoie de asistenţă la domiciliu, contribuind, astfel, la crearea de bunăstare pentru toţi cetăţenii. Practic, structurile de economie socială create în cadrul proiectului, şi în cadrul cărora vor lucra persoane care fac parte din grupuri defavorizate, vor funcţiona în domenii de activitate precum servicii de publicitate şi tipografie şi servicii de arhivare".

La rândul său, Vasile Iliuţă, în calitate de preşedinte al asociaţiei Consorţiu de Extensie şi Dezvoltare Rurală, a spus:" Suntem aici să recunoaştem eforturile tuturor celor implicaţi în ideea acestui proiect şi să îi felicităm. Referitor la experienţa relevantă a parteneriatului  mentionez că Asociaţia Consorţiu de Extensie şi Dezvoltare Rurala a mai avut în implementare proiecte finanţate din fonduri publice şi europene pe POSDRU şi PNDR. În plus, fiind furnizor de formare pentru persoanele din mediul rural, are experienţă în derularea de cursuri pentru adulţi în domenii agricole şi non-agricole. Printre proiectele implementate proiectul pe POSDRU a fost pe Axa 5 şi DMI 5.2. şi a avut ca obiective formarea de persoane ocupate în agricultura de subsistenţă pentru domenii non-agricole. De asemenea, organizaţia a avut ca activităţi în proiectele în care a fost partener sprijinirea persoanelor din mediul rural în demersul găsirii unui loc de muncă sau în iniţierea unei afaceri pe cont propriu. Asociatia “Consortiul de Extensie si Dezvoltare Rurala” va fi implicata în toate etapele proiectului, respectiv implementarea activitaţilor proiectului, expertiza şi resurse umane şi materiale, finanţare. Vreau să mulţumesc în încheierea scurtei mele intervenţii tuturor celor implicaţi în implementarea/derularea  proiectului,  echipei de proiect şi beneficiarilor direcţi. Mult succes în implementarea proiectului şi toate cele bune".

Comentariile sunt inchise.