S-a implementat proiectul staţiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice

statii incarcare electrice

Please enter banners and links.

Primăria Municipiului Călăraşi a finalizat implementarea proiectului cu titlul “Înfiinţare staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călăraşi”, finanţat din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ.

Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA, la care bugetul local, conform cerințelor de finanțare, a contribuit cu 10%. Astfel, Primăria Municipiului Călărași a rezolvat încă una dintre solicitările cetățenilor posesori de autovehicule electrice atât din municipiu cât și a celor care sunt în tranzit, şi care contribuie astfel, la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, proiectul satisface nevoile deținătorilor, inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permițând astfel, alimentarea din spații publice a acestor autovehicule.

În municipiu sunt deja instalate cele 4 stații de reîncărcare în următoarele locații:

– Str. 1848 – parcare

– B-dul 1 Mai – parcare spital județean

– Str. Flacăra – parcare sediu Primărie 2

– Str. Stejarului – parcare BANCPOST Centru SERA.

În data de 15 octombrie 2020 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor iar până pe

22 octombrie s-au realizat probe ale softurilor și teste ale echipamentelor. Între 23 octombrie şi 17 decembrie utilizatorii au putut testa, la rândul lor, staţiile de reîncărcare, asistaţi fiind de un reprezentant al furnizorului de echipamente. De asemenea, utilizatorii au beneficiat de o lună de gratuitate, mai exact în perioada cuprinsă între 18 decembrie 2020 şi 17 ianuarie 2021, potrivit prevederilor HCL 145 / 24.09.2020. Tariful aprobat prin Hotărârea mai sus-menţionată este de 0,6576 lei / kWh la care se adaugă TVA. Mecanismele de plată mobile sunt SMS, orice tip de card bancar şi cartelă RFID.

Stațiile respectă Standardul IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice), echipate cu 3 prize şi conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, 1 priză pentru încărcarea în curent alternativ și 2 prize pentru încărcare în curent continuu, cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu.

De asemenea, ele prezintă acces deschis de management şi operare care permite identificarea locaţiei, monitorizarea în timp real a funcţionalităţii, disponibilităţii, cantităţii de energie transferate. Accesul permite interconectarea şi comunicarea cu alte instalaţii similare în timp real; asigură 3 locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente staţiilor, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice; asigură accesul permanent şi nediscriminatoriu al publicului; echiparea staţiilor de reîncărcare este realizată cu meniu în limba română şi în limba engleză, care comunică prin protocol de tip OCPP – Open Charge Point Protocol – minim 1.5.


There is no ads to display, Please add some

About The Author