Rezultate bacalaureat: 33,17% au promovat

Decebal Mihalache 12:49 pm - 18 iulie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Rezultate bacalaureat: 33,17% au promovat

– o singură elevă a obţinut media 10 la BAC-

Rezultatele absolvenţilor obţinute la examenul de bacalaureat 2012 sunt eşec total. Rata de promovabilitate a sesiunii iunie-iulie a examenului este de 33,17%, cu aproximativ patru procente mai mică decât anul precedent. Dintre cei care au susţinut examenul maturităţii, doar o singură elevă din Călăraşi a reuşit să obţină media 10 la BAC. Se numeşte Viorica Bălaşa şi a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” Călăraşi.
Potrivit inspectorului şcolar adjunct, Gheorghe Stoianovici, cele mai slabe rezultate s-au obţinut la matematică M2, materie la care rata de promovabilitate a fost de aproximativ 25%, şi la fizică, unde sub 30% dintre candidaţi au promovat.

Liceele Eminescu, Ştirbei şi Economic deţin cei mai mulţi promovaţi

Liceele care deţin cel mai mare număr de candidaţi promovaţi la examenul de bacalaureat sunt următoarele: Liceul Mihai Eminescu Călăraşi, având un număr de 138 de promovaţi, din cei 168 de elevi înscrişi la examen, Colegiul Naţional Barbu Ştirbei Călăraşi, care are 149 de candidaţi promovaţi, dintr-un număr de 184 de elevi înscrişi, şi Colegiul Economic Călăraşi, având ca promovaţi 114 absolvenţi, din cei 183 înscrişi. De asemenea, Liceul Mihai Eminescu se poate mândri cu eleva ce a obţinut note de 10 la toate cele trei materii ale bacalaureatului, Viorica Bălaşa.

În Dragalina, nimeni nu a luat bac-ul!

Se spune că în fiecare pădure există uscături, aşa că iată, la liceul Duiliu Zamfirescu din comuna Dragalina nu a promovat niciun candidat examenul de bacalaureat. De asemenea, Liceul Ion Ghica din Olteniţa a avut un singur elev ce a promovat. În Liceul Auto Călăraşi doar 7,46% dintre absolvenţi au obţinut note de trecere, iar la liceul Dan Mateescu, un procent de 10, 26% a luat bacalaureatul.
Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Călăraşi, Gheorghe Stoianovici este de părere că rezultatele slabe de anul acesta se datorează camerelor de supraveghere ataşate în fiecare sală de examen. De asemenea, acesta spune că se aştepta la astfel de rezultate, însă, totuşi, se bucură că faţă de alte judeţe stăm mai bine la capitolul promovaţi ai bacalaureatului. 

Comentariile sunt inchise.