Rapid câştigă şi returul cu Dunărea Călăraşi şi revine pe prima poziţie în Seria I

Please enter banners and links.

Rapid Bucureşti s-a impus în faţa Dunării Călăraşi cu greu, în etapa a 20-a, după ce giuleştenii au ratat două penalty-uri şi au mareavut un jucător în plus pe teren din minutul 33.

 

 

Cea de-a doua întâlnire dintre cele două echipe a fost câştigată din nou de Rapid, cu acelaşi scor cu care o făcuse şi în tur, la Călăraşi, scor 1-0.

Înainte derby-ului de vineri, ambele formaţii se aflau la egalitate de puncte în clasamentul Seriei I, iar pentru Dunărea nu exista altă variantă în afară de victorie, chiar dacă în unele momente ale partidei din Giuleşti arbitrajul a fost decisiv în favoarea gazdelor!

 

Trupa lui Adrian Mihalcea a încercat să dea lovitura mai mult pe contraatac în Giuleşti, asta după ce în minutul 33 s-a rupt echilibrul pe teren în derby-ul cu Rapid. Panait l-a faultat în careu pe N'Koyi şi centralul bucureştean Iulian Dima a dictat penalty pentru gazde şi l-a trimis la vestiare pe fundaşul călărăşean după ce i-a aratat al doilea galben. Totuşi, scorul nu a fost deschis, deoarece Iulian Popa a trimis peste transversală de la punctul cu var.

 

Mihalcea a fost nevoit să facă prima schimbare şi l-a introdus în teren pe fundaşul Bumbac, în locul lui Mureşan, fără să observe prestaţia lamentabilă a fundaşului stânga Marian Chiţu. Până la finalul primei părţi a jocului Rapid mai primeşte o lovitură de pedeapsă. Nou-intratul Bumbac l-a agaţat în careu pe Martin şi arbitrul a pus din nou balonul pe punctul cu var. De această dată experienţa lui Cezar Lungu şi-a spus cuvântul, portarul Dunării apărând execuţia lui Martin, dar şi reluarea lui Trandu, salvând-şi echipa de două ori în câteva secunde!

 

În repriza a doua, Dunărea nu a mai contat în atac. Călărăşenii s-au apărat, au tras de timp şi au încercat să ţină cât mai mult de balon. În minutul 66 a venit şi singura execuţie a acestui meci pentru fostul lider. Marin Chiţu, ţinut neexplicabil în teren de antrenorul Mihalcea, după foarte multe greşeli pe care le-a făcut în acest meci, îl pierde din marcaj pe Tudoran şi acesta marchează în poarta lui Cezar Lungu. Spre final, Morar trimite în bara transversală, aceasta fiind ultima ocazie mare pentru Rapid.

 

În urma acestui succes la limită, giuleştenii urcă pe prima poziţie în clasamentul Seriei I, cu 42 de puncte şi cu un meci mai puţin desfăşurat, în vreme ce Dunărea ocupă poziţia secundă. Chiar dacă au pierdut din nou în faţa principalei contracandidate la promoare, călărăşenii nu renunţă la obiectiv. Play-off-ul se anunţă unul destul de interesant, punctele se vor înjumătăţi, iar cele două echipe se vor întâlni încă de două ori.

 

Etapa următoare, miercuri, 9 martie Dunărea a stat, iar pe 12 martie se deplasează la Clinceni, unde întâlneşte un alt adversar redutabil, FC Academica.     

 

Au evoluat echipele:

Rapid București – Drăghia – Kusnir, Robuste, Cruz, Fota – R. Costin (Luque '46), Trandu – Tudoran, M. Martin (Ţîră '77), I. Popa (V. Morar '46) – N'Koyi

Rezerve neutilizate: Botaş – Avrămia, Raiciu, N. Vasile

Antrenor: Dan Alexa

 

Dunărea Călărași – C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait, M. Popescu, M. Mureşan (Bumbac '36) – S. Matei – Al. Stoica (Săftescu '89), Sg. Popescu (Kanda '53), Alami, M. Chiţu – V. Alexandru

Rezerve neutilizate: G. Popa – V. Andrei, Vădrariu, Balint

Antrenor: Adrian Mihalcea

Eliminat: Bg. Panait '32 (cumul de galbene)

 

Stadion: Valentin Stănescu (Bucureşti); Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); Asistenţi: Iulian Radu şi Bogdan Velicu (ambii Bucureşti).

 

Etapa a 22-a, sâmbătă, 12 martie:

ACS Berceni – Gloria Buzău 

CS Baloteşti – Oţelul Galaţi   

Farul Constanţa – SC Bacău  

Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid CFR Suceava           

FC Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi  

Rapid Bucureşti – Bucovina Pojorâta

 

Clasament / primele 6 (echipele calificate în play-off):

 

1.         Rapid Bucureşti                     42

2.         Dunărea Călăraşi                    39

3.         Dacia Unirea Brăila                37

4.         FC Academica Clinceni          33

5.         FC Farul Constanţa                31

6.         SC Bacău                               28


There is no ads to display, Please add some