Pustai : “La pauză nu se stabilesc învingătorii!”

Please enter banners and links.

În runda a 13-a a ligii a 2-a Casa Pariurilor, Dunărea a câştigat cu 3-2 duelul cu Turris Turnu Măgurele, izbutnd la capătul primelor 32 de minute de joc să înscrie 3 goluri. După pauză, Turris a revenit în joc, marcând de două ori. Finalul a fost însă incandescent, „galben – albaştrii” reuşind să obţină toate cele 3 puncte.

După joc, antrenorul Cristian Pustai a declarat că victoria e foarte importantă, subliniind că elevii săi au muncit enorm, în ciuda faptului că au avut o evoluţie foarte bună în primele 45 de minute.

Domnule profesor, o victorie importantă dar obţinută cu foarte multe emoţii. Cum vi s-a părut meciul?

Victoria până la urmă este victorie! Sunt 3 puncte, a fost un meci pe care, exact cum le spun jucătorilor, ni-l putem face uşor sau greu. Din fericire, în prima repriză ni l-am făcut uşor şi pe urmă, în pauză, cu toate observaţiile şi opiniile noastre, ale staffului, pentru că eu cel puţin am mai trecut prin bucurii prea devreme, le-am zis că la fotbal e bine să te bucuri la sfârşitul meciului. Da, este încă un eveniment, exact cum am primit golul de la Chiajna, le-am spus la sfârşit jucătorilor, înainte să-i felicit, că trebuie să fim atenţi şi să învăţăm. Întrucât suntem încă la momentul în care mai trebuie să învăţăm lucruri iar ăsta e unul dintre lucrurile pe care trebuie să le învăţăm, că bucuria e la sfârşitul meciului şi că învingătorul ia tot. La pauză nu se stabilesc învingătorii!

Prima repriză a fost excepţională

Da, într-adevăr a fost o repriză bună cu multe ocazii, cu multe faze de gol, cu o echipă Dunărea care arată că are potenţial, cu un lider care nu părea lider, exact cum v-am spus şi la conferinţa de presă, s-ar putea să fie conjunctural lider dar e o echipă care joacă. Îl ştiu pe Bratone (n. r. Florin Bratu, antrenorul Turris-ului), l-am avut jucător şi ştiu că îşi doreşte mult să câştige. Mă gândeam că o să fie meciul greu, că nu vor renunţa însă greşeala a fost tot a noastră. Dacă noi am făcut lucruri bune, tot noi am făcut şi lucruri rele în sensul că am început foarte slab repriza a doua, am lăsat adversarul să intre în joc… Acel penalty, uşor acordat, nu pot să vorbesc despre asta dar uşor neglijent jucătorul nostru care pe urmă mai face şi un fault. Discutabil, Ariel provine dintr-o ţară unde poate nu se arbitrează în felul acesta dar el trebuie să se acomodeze cu rigorile şi cu modul în care se arbitrează în România.  Şi la pauză le-am atras atenţia celor 3 jucători care aveau cartonaşe galbene să nu se întâmple exact acest lucru. Şi, în 10 oameni am suferit. A venit şi acel gol 2 după care au fost cu prelungiri vreo 35 de minute de coşmar.

Urmează Timişoara, probabil că gândul vă zboară deja la meciul cu ASU Poli…

Da, deja e istorie meciul de astăzi, rămâne doar rezultatul. Nu pot să nu spun că încă sunt supărat că am pierdut la Chiajna. Dacă făceam 0-0 eram nemulţumit că nu am câştigat, dar eram pe un fond de rezultate pozitive că până la urmă şi punctul se adună. Sper să intrăm din nou într-un ciclu de genul acesta pentru că acum nu mai sunt 9, mai sunt 8 jocuri din care 5 sunt pe teren propriu şi 3 în deplasare. Deci dublul meciurilor le avem acasă şi asta ar însemna dacă ne eliminăm greşelile astea neforţate de adversar şi ne îmbunătăţim puţin jocul de atac, atacurile poziţionale, pentru că tranziţia o facem destul de bine, contraatacul bine, dacă şi atacul poziţional îl îmbunătăţim, am putea să terminăm pe un loc în faţă, iar la iarnă să avem sărbători cu gânduri mai bune.

Aveţi vreun remarcat?

Nu fac remarcări, şi când îi dojenesc evit să îi nominalizez pentru că până la urmă suntem un grup, suntem o echipă, asta îmi doresc să formăm şi aşa încet, încet, cred că asta vom reuşi.


There is no ads to display, Please add some

About The Author