Propaganda artizanală

Please enter banners and links.

Ce n-am văzut…!
Cărucioare de butelie convertite în vehicule electorale, cu fotografii iluminate din interior şi mesaje sonore. Alimentarea cu energie este asigurată, prin dinamuri, de bicicleta tractoare.
Postere pictate în stil „Săpânţa”. Un marcant personaj politic a fost portretizat de un artist comunal, cu verva şi talentul unui dislexic cu evident handicap motor.
Iconiţe cu sfinţi eficienţi, ţinând în poală fotografiile unor smeriţi candidaţi la alegeri locale.
Marşuri „de forţă”, cu steaguri şi lozinci pe pânză, desfăşurate „conform planificării”, în ciuda ploii torenţiale care gonea şi câinii de pe stradă.
Sloganuri imprimate pe piept, umeri şi chiar… mai jos de şale, pe combinezoanele-salopetă ale unor pietoni sau ciclişti.
Postere critice, ilustrate cu capre în poziţia specifică.
„Pamflete” de presă, cu rimă pur accidentală şi mesaj atât de abscons încât oricine le-ar citi se simte vizat.
Fotografii ale adversarului, lipite în duşmănie, la adăpostul nopţii, pe parbrizele autoturismelor aflate în parcări. Neapărat în dreptul şoferului!
Cohorte de câini vagabonzi, răpiţi din comune limitrofe şi eliberaţi discret printre blocurile reşedinţei de judeţ. Trupele de potăi flămânde şi dezorientate, rătăcind prin oraş, subliniază lipsa de eficienţă în ecarisaj a candidaţilor aflaţi în funcţie publică.
Monumente dezvelite în cinstea unor sărbători trecute de două săptămâni.
Înregistrări cu perle din „opera orală” a contracandidaţilor, difuzate prin „goarnele” unor vehicule fantomă.
Montaje ori trucaje comise în Photoshop de diverşi elevi de liceu cu simţ al umorului bine conservat, din grădiniţă…
Ce-aş vrea să mai văd? Măcar tot atâta ingeniozitate revărsată în conceperea unor programe pentru dezvoltare locală. Politicienii noştri sunt datori să confirme într-un mod constructiv disponibilităţile creative afirmate în campaniile electorale. Nu de alta, dar se ştie că realizările sunt cea mai bună propagandă pentru viitoarele alegeri!


There is no ads to display, Please add some