PROGRAMUL Sărbătorii Diasporei/Ziua Migrantului Român la Călărași, în data de 20 august 2017

Please enter banners and links.

În urma invitației lansate de RePatriot (un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora, lansat de Romanian Business Leaders), Primăria Municipiului Călărași organizează, anul acesta, Sărbătoarea Diasporei în data de 20 august 2017, zi de Duminică declarată de Biserica Ortodoxă Ziua Migrantului Român.

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat al Romanian Business Leaders, susținut de peste 200 de lideri de business din România și Diaspora, care își propune încurajarea românilor ce doresc să revină în țară, cu informații, sprijin și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de afaceri din România. Pentru că, în egală măsură, România are nevoie de expertiza și experiența lor.

Astfel, Primăria Municipiului Călărași, în parteneriat cu mișcarea civică ”Călărași Semnează pentru Basarabia” și Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Călărași, organizează în data de 20 august o serie de manifestări  dedicate migranților români și călărășeni, potrivit programului atașat.

”Ţara are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriași care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Aceştia trebuie însă sprijiniţi și administraţia locală trebuie să fie alături de ei. Dacă vom reuși să apropiem Diaspora, vom observa că aceasta poate juca un rol major în dezvoltarea locală și poate sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări. Dezvoltarea municipiului Călărași depinde de investiţii şi de întreprinzători. Vor fi discutate  oportunitățile de afaceri din Călărași, cum le putem valorifica, cum putem dezvolta afaceri, cum putem finanța investiții și cum putem lega parteneriate”, declară Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Conferința RePatriot va fi moderată de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Repatriot, și va fi susținută de mai multe personalități și oameni de afaceri de la nivel local și național.

 

PROGRAM

Ora 08.00 – oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Volna);

Ora 15.00 – Conferința RePatriot, organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași și Fundației Romanian  Business Leaders, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași.

Conferința va fi urmată de un spectacol de muzică populară susținut de artiști populari locali.

Pentru înscrieri vă rugăm trimiteți un e-mail cu subiectul Zilele Diasporei Călărași, la adresa office@repatriot.ro, până pe 18 august.


There is no ads to display, Please add some