Prof. Dr. Ovidiu Nicolescu, președintele CNIPMMR, s-a întâlnit cu întreprinzători din Călărași

Please enter banners and links.

IMG_8976_resizeMiercuri, 11 februarie 2015, la sediul Centrului de Garanții pentru TINEri din Călărași, a avut loc o întâlnire de lucru a prof. Dr. Universitar Ovidiu Nicolescu cu întreprinzători, parlamentari și ziariști.

Cu prilejul acestei întâlniri au fost explorate căi de parteneriat și de conlucrare între structurile locale și centrale, patronale și de stat. Au fost trecute în revistă principalele probleme și preocupări ale întreprinzătorilor și ale Consililiul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

La aceste discuții au participat: deputatul Vasile Iliuță, întreprinzătorii Gabriela Elisei, Dragoș Coman, Liviu Tomescu, Dan Selea, Ionuț Dincă și reprezentanți ai presei locale, Liliana Manea, Mariana Ionescu de la  Centru de Garanții pentru TINEri Călărași și Nelu Bălașa, președintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii. S-au subliniat obiectivele acestui proiect  și s-a punctat stadiul implementării proiectului Garanții pentru TINEri! Călărași și s-au trasat și proiectat liniile activităților viitoare. Elisei Gabriela și Iliuță Vasile au  adus în discuție necesitatea rectificarii și  perfectării Legii Insolvenței și  îmbunătățirea relațiilor dintre întreprinzători și organismele statului.

Președintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu a trecut în revista principalele priorități urmărite de IMM-uri și anume:  adoptarea de măsuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil, punerea în aplicare a Legii nr. 62/2014 de modificare a Legii IMM-urilor și a Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor până în 2020, valorificarea oportunităților de finanțare din programul de relansare economică a Uniunii Europene lansat de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în valoare de 315 miliarde euro, din care 75 miliarde euro pentru IMM-uri, relansarea procesului investițional, susținerea distribuției și comercializării produselor IMM-urilor, stimularea creării de locuri de muncă în sectorul privat, îmbunătățirea absorbției fondurilor structurale, îmbunătățirea accesului IMM-urilor la finanțare, reducerea fiscalității și îmbunătățirea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală, creșterea accesului IMM-irilor la achizițiile publice, creșterea implicării autorităților publice centrale și locale,  profesionalizarea managementului public la nivel național și local. ” În mod concret CNIPMMR  la București creează un incubator de afaceri unde vor fi plasate 30 de firme. Cadrul legal este creat pentru că a apărut Legea Clusterelor,  dar sunt probleme privind Legea care reglementează Parteneriatele Public Privat, pentru că este o lege foarte proastă datorită faptului că partea publică nu are nici o responsabilitate. Problema pe care o avem este că trebuie garantat privatului că își va recupera banii investiți. În momentul de față întreprinzătorul are toate riscurile și nu îi este garantat nimic.O prioritate la nivel național este schimbarea Legii Parteneriatului Public Privat, pentru ca aceasta să garanteze privatului că banii investiți vor fi recuperați chiar dacă statul blochează sau se retrage din parteneriat. Dacă această lege nu va fi modificată, clustere vor rămâne doar 2-3. Dacă vrem ca să avem câte unul sau două la nivelul fiecărui județ, această lege trebuie modificată”, a subliniat președintele CNIPMMR .

de Liliana Manea


There is no ads to display, Please add some

About The Author