PRIETEN DRAG,

Please enter banners and links.

tutuianu            Sincer îți mărturisesc faptul că, la ultimele alegeri locale, te-am votat. Pe tine la Consiliul Județean și pe Drăgulin la Primărie. V-am acordat, cum s-ar spune, întreaga mea încredere (și speranță, y compris!). Deh, doar reprezentați marele USL și promiteați „regenerarea urbană” a Călărașiului. Erați susținuți de partide politice importante, aveați un program electoral (plin de promisiuni) adecvat realităților locale iar opoziție nu întâmpinați decât din partea „frățiorului nostru” Drag(unora și altora!), plecat între timp din PNL, spre alte zări, mai portocalii, și a „marinarului ciclop”, Traian B., prezent doar pe sticla TV, la nivel național. Așa că succesul electoral a venit de la sine. A fost o chestiune facilă. Când ai primari, viceprimari, prefect, subprefect, directori de deconcentrate, vicepreședinți de județ și, în general, întreaga structură de putere județeană (începând cu portarul de la spital și terminând cu ultimul director de școală/grădiniță din mediul rural – toți, dar absolut toți, cu adeziuni politice plătite la zi!), e dificil să vii, după 3 ani (iar la tine, prietene, este după 3 mandate de preș. de județ!), și să (mai) spui că una, că alta, că greaua moștenire, că n-ai bani, că ai prea puțini sau că nu vrea… Președintele (?) sau Liviu Nicolae Dragnea (!). Puteai să faci multe pentru „orașul mamei tale natale” (Gigi Amoroso, odihnească-se-n pace, dixit!). Puteai să transformi Călărașiul într-un mic briliant, într-un oraș fără nici cea mai mică problemă (ca Las Vegas?) sau într-o localitate în care să-ți fie drag să te întorci după finalizarea studiilor. Când colo, tu (și acoliții tăi liberali, cu unii dintre ei te-ai felicitat recent pe treptele liceului „Barbu Știrbey”, promițându-le noi sinecuri politice!), ce-ai făcut? Pe Drăgulin l-ai trecut la „jarle” iar municipiul în care trăim, nu te lași până nu-l transformi în „noul Kosovo”. Asta ca să ai și tu, prieten drag, satisfacția totală că ai lăsat ceva în urmă (că, oricum, copil n-ai crescut, pom n-ai plantat, fântână n-ai săpat!).

            Și, de ce spun asta? Pentru că niciuna, dar nici măcar una singură dintre promisiunile/proiectele/planurile făcute de tine și lansate cu multă emfază în spațiul public local, nu s-a materializat în mod concret în ceva. Nu s-a făcut decât „vorbire”, nimic palpabil, nimic realizat. Și, atenție, este vorba, în cazul tău, de aproape 12 ani de „Domnie”! Dar să le luăm mai bine pe rând, într-o ordine aleatoare, cu mare atenție, să nu uităm vreuna (că, tu, ca un liberal de-ăla versat/coclit/bazat, ai produs multă minciună și demagogie administrativă la viața ta, fără teama de consecințe sau repercusiuni; asta până acum, când, atenție, prieten drag, la DNA!).

            Așadar să începem cu Spitalul Județean de Urgențe Călărași, pe care, prin schimbarea anuală a managerului, ai ajuns să-l bulversezi total. Nu e de mirare că, sub directa ta „ordonanțare” și conducere politico-administrativă, cel mai mare spital din Bărăgan ar putea fi declasificat de la 1 august 2015, odată cu plecarea, prin pensionare, a singurului medic anestezist. Asta însemnând, nici mai mult, nici mai puțin, decât reducerea fondurilor alocate, diminuarea activităților medico-sanitare interne și concedierea masivă a personalului, plus reducerile salariale de până la 15%. Degeaba ai externalizat curățenia dacă n-ai adus încă un alt medic ATI-ist și degeaba te dai lebădoi (când tu, prieten drag, nu ești decât un pescăruș hoinar și alicit în aripă) dacă nu ești în stare să faci un bloc de tineri specialiști în care să muți/repartizezi/aduci și niște tineri/familii de medici pentru acest spital. De altfel, eșecul managerial al celor care s-au îmbogățit din/de la conducerea spitalului călărășean, combinat cu indiferența voastră (a aleșilor de la Județ) față de gravele probleme sanitare, mă determină să trag un serios semnal de alarmă vis-a-vis de responsabilitatea pe care ar trebui să o genereze o funcție județeană de asemenea nivel. Cu toate consecințele ce decurg de aici…

            În altă ordine de idei, prietene (pe funcție!) de la Județ, ai promis că faci (faceți, tu și liberalii ăia harnici și pricepuți ai tăi!) hidrocentrală și pod rutier peste Dunăre. Se încheie, mâine-poimâine, și al treilea tău (vostru) mandat și nu am văzut nici măcar o machetă. Ai făcut vorbire (des, foarte des, în multe conferințe de presă de la sediul PNL) de groapa ecologică județeană de gunoi (de la Ciocănești) și de fosta U.M. din cartierul Măgureni, ca de 2 investiții prioritare ale ultimului tău mandat în Cabinetul nr.1 din Consiliul Județean. Astăzi constat că ți-ai râs în bărbuță și ți-ai cam bătut joc de noi. Dacă la Ciocănești (se pare) că lucrarea propusă/promisă avansează (festina lente!), în Măgureni, pe hectare întregi crește bălăria, se înmulțesc scaieții și se degradează (adică se fură!) aproape tot ceea ce militarii fostei U.M. lăsaseră întreg, viabil și în picioare. Dacă nu mă crezi, fă o scurtă vizită, prieten drag, împreună cu „gașca” ta de liberali (investitori pe bani publici!), și-o să te convingi imediat de adevărul spuselor mele. Și când te gândești ce frumos ne mințeai cu un parc industrial (pe-o jumate de teren) și cu un spital de geriatrie și gerontologie (pe cealaltă jumătate), apoi cu un Azil – Cămin de bătrâni (de 5 stele!?), apoi cu blocuri pentru tineri specialiști, mai nou cu…sau mai bine, lasă să crească acolo vegetația (măcar nu le-ai dat terenul la oamenii cartierului să-și facă grădini iar tu să câștigi niște bani din chirie!). Păcat, don Felipe, că nu te-a interesat să lași și tu ceva în urma activității tale din fruntea liberalismului călărășean (vecinul ăla al meu de bloc zicea mai deunăzi că ai muncit, la Consiliul Județean, ca un „tată de albine”!), astfel încât să nu-i dai prilejul adevăratului liberal, Nelu B., să te taxeze dur și franc în paginile trecutului Argument: „Urmează să prezentăm bilanțul de 12 ani al lui El Lider Maximo, perioadă în care s-au cheltuit bugete uriașe, perioadă sub administrație liberală în care municipiul și județul Călărași s-au sălbăticit și nu s-a construit nimic care să dăinuie!”. Bravos, Neluțu, că bine le zici!

            Cât despre redeschiderea șantierului la Canalul București-Dunăre, vorbărie fără sens și minciună fără margine („împreună cu Oprescu”, ai zis tu; află de la mine, un fost PSD-ist, că nu dă Doctorul pe tine nici 2 cepe degerate!), la fel ca și în cazul Spitalului Regional de Urgență, ăla promis de Nicolăescu, turnat primul cancioc de beton de Dragu (altă figură liberală?!) și blagoslovit și binecuvântat de tine, de Mușat (nu de ăla trimis recent în judecată ci de fostul Prefect al Județului, Emil, pre prenumele său, ăla care ocupă și-n ziua de azi, abuziv și nelegitim, un întreg apartament repartizat Prefecturii – omul nu e însurat, nu are copii și nu mai lucrează de câțiva ani la Prefectură; e însă membru PNL, cu funcție!) și de prea-cucernicul preot protopop Barz (alt liberal în gândire, mentalitate și comportament). Nu s-a făcut nimic, nici la unul (una), nici la celălalt (alta). Tu ai rămas cu pamblica tăiată și cu muianu fotografiat prin ziarele locale, noi cu speranța și optimismul (adică am rămas cu ochii-n soare!). C-așa-i în… tenis (vorba-ceea!).

            Dar de ce vorbesc/scriu eu aici de „lucruri sfinte” (toate promise cu multă emfază în toate campaniile electorale ale PNL – începând de la aducerea/atragerea de investitori serioși și crearea de noi locuri de muncă, până la rezolvarea, definitivă și în tot județul, a canalizării, internetului și alimentării cu apă, bașca rezolvată problema locuințelor pentru tineri) când tu, ca întâiul gospodar (?) al județului Călărași, nu ești în stare să pornești „oleacă” (generalul M. Olaru, de la jandarmi, dixit!) fântânile arteziene de pe platoul unde Mix Music își instalează, în zilele caniculare, scena de jdemii de euro (cu chirie?) și de unde se vede atât de bine „nenorocirea” (iarăși gen. M.O. dixit! ai reușit, iată, să te mai faci, încă o dată, de kko!) din curtea Palatului Prefecturii (iarba netăiată, gard viu crescut alandala, pomi, arbori și arbuști nefasonați, statui care nu se mai văd din stradă, câini vagabonzi aciuați prin tufișuri murdare, urme de seringi (?!) folosite empiric etc. etc., plus gardul nevopsit de când era Tudor reprezentantul Guvernului în teritoriu!). Degeaba vorbim/scriem noi prin ziare despre falimentul ferry-boat-ului Călărași-Silistra ori a „instituției” (?) Călărași Business Center, de la Chiciu, când tu, cu o nepăsare vecină cu inconștiența, ne faci de râs în fața marilor personalități venite de la București (cazul șefului Jandarmeriei Române, obligat să întrebe de „ruinele”, reprezentate la Călărași, de magazinul și parcarea PIC, de aerodromul, Unitatea Militară și poligonul militar de la intrarea în oraș, de fostul magazin „Bălan”, de casele din zona Stop, de Poșta Veche și chiar de aripa de nord a Prefecturii, astea toate fiind pe traseul dumnealui de venire și plecare din „noul Kosovo”, pardon, din municipiul Călărași!).

            Închei „scrisoarea de vacanță, neexpediată…” de astăzi, aici, cu scuzele de rigoare pentru disconfortul (termic?) creat (povestesc cârcotașii liberali, care-ți lustruiesc clanța cabinetului, că te ia cu oarece călduri – să nu afle ăia de la Bucale! – atunci când lecturezi (?) săptămânalul lui Decebalus) și te salut, ca de obicei, cu multă deferență și cordialitate. Al tău, și săptămâna aceasta, ca un „prieten drag”, prof. Țuțuianu Mirel-Daniel, fost Primar PSD Adevărat al municipiului Călărași.

            P.S. Să știi, Ducule dragă. că la noianul de probleme pe care călărășeanul le are, doar „antrenor cu portarii” (ca la Chelsea?) ne mai trebuia în fotbalul nostru dunărean, de liga a II-a de acum. Bașca porți (de zeci de milioane) de fotbal, ca pe Arena Națională. Nu știu și nici nu mă interesează cât are contract pe lună (bani de-ăștia noi!) respectivul individ (care s-a îndrăgostit așa, tam-nesam, de Borcea, de Farfuria, de Cărămidari și de „noul Kosovo”, bașca de banul public local!) însă ai tu grijă, prin Diba-ciul tău reprezentant democrat-liberal de acolo, ca să nu fie un fel de Mix Music 2. Cei care știu, cunosc! Hai, pa…

 

 

                                                                                    Prof. Țuțuianu Mirel-Daniel


There is no ads to display, Please add some