Premiile “Caravana Carierei” – Drobeta Turnu Severin

Please enter banners and links.

Miercuri, 27 martie a.c. la prefectura Călăraşi a avut loc o nouă dezbatere din cadrul proiectului “Caravana Carierei”. Proiectul implementat de BNS se adresează elevilor de liceu care se pregătesc să păşească spre ciclul superior de învăţământ sau spre piaţa muncii, adolescenţi care au nevoie de îndrumare din partea unor experţi în domeniul dezvoltării profesionale şi personale. Timp de un an şi jumătate, o echipă de specialişti va străbate 21 de judeţe , va merge în licee şi şcoli profesionale şi va discuta cu elevii în cadru formal şi informal, ajutându-i să îşi creioneze viitorul în funcţie de aspiraţii, de competenţe şi de tendinţele înregistrate în piaţa muncii.
Echipa de implementare şi-a propus să consilieze direct, personal, un număr de minim 3.500 de elevi iar 1050 dintre tinerii participanţi la sesiunile de consiliere vor primi din partea proiectului câte un netbook.
În spatele proiectului ”Caravana Carierei” stau două dintre problemele grave cu care se confruntă piaţa muncii din România, şi anume accesul dificil al tinerilor absolvenţi la locuri de muncă şi discrepanţele dintre oferta şi cererea de forţă de muncă. Dacă autorităţilor le revine responsabilitatea de a reforma piaţa muncii şi sistemul educaţional, dacă angajatorii se concentrează pe pregătirea în timp a resurselor umane, BNS se îndreaptă prin acest proiect direct către cei mici, viitori angajaţi sau viitori antreprenori.
Caravana Carierei este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de Blocul Naţional Sindical.


There is no ads to display, Please add some