Prefecţii şi subprefecţii, la cursuri de perfecţionare cu fonduri europene

Please enter banners and links.

Pe parcursul a două zile de dezbateri, prefectul Judeţului Călăraşi, George IACOB, subprefectul Cornel COMAN şi consilierul superior Gabriel OANCEA au luat parte la o nouă etapă a proiectului „Consolidarea performanţei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România în contextul integrării în Uniunea Europeană şi al descentralizării administrative şi financiare”.
Evenimentul, organizat în baza unui parteneriat între Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului (DGRIP), este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative. În acest cadru, participanţii îşi propun elaborarea unei politici publice privind statutul prefecţilor şi subprefecţilor, precum şi a unei strategii de perfecţionare continuă a acestora, în domenii legate de atribuţiile actuale dar şi pentru dobândirea unor noi competenţe, în beneficiul comunităţii. Un aport consistent la calitatea întâlnirii l-a avut invitatul special Jean Martin JASPERS, Director al Centrului de Înalte Studii al Ministerului de Interne din Franța, care a prezentat informaţii deosebit de relevante, în contextul în care administraţia din România urmează preponderent modelul francez.
Participant la dezbateri, alături de funcţionarii publici şi reprezentanţii Colegiului Înalţilor Funcţionari Publici, secretarul de stat în cadrul M.A.I., Constantin Cătălin CHIPER, şi-a afirmat interesul pentru programul de formare specializată din cadrul proiectului. La fel ca şi Constantin MIHART, Director general al Direcţiei pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul M.A.I., înaltul oficial guvernamental a promis sprijin total pentru această iniţiativă.
La rândul domniei sale, preşedintele A.N.F.P. Eugen COIFAN a declarat: “consider acest proiect ca fiind necesar și relevant în contextul reformei administraţiei publice din România întrucât sunt vizate modalităţile de îmbunătăţire a cadrului normativ privind Statutul prefecţilor şi subprefecţilor”.
În afara lucrărilor susmenţionate, a avut loc şi Adunarea Generală a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, în cadrul căreia prefectul Lucian SIMION a fost ales în funcţia de Preşedinte. Reprezentanţii călărăşeni George IACOB şi Cornel COMAN au fost aleşi în Comisia de numărare a voturilor şi respectiv în Comisia de onoare şi arbitraj din A.P.S.R.. 


There is no ads to display, Please add some