PNL afundă România în criză

Please enter banners and links.

Guvernul PNL și-a demonstrat cu prisosință incompetența în aceste 7 luni în care au asigurat guvernarea țării. Din păcate pentru România, preluarea puterii de către liberali s-a suprapus cu perioada în care țara noastră ar fi avut cea mai mare nevoie de un guvern care să știe cum și când să acționeze.

De 7 luni, liberalii mint pentru a-și ascunde incompetența. Guvernul nu are niciun plan concret de relansare a economiei, deși la fiecare apariție televizată atât președintele Iohannis, cât și premierul Orban sau miniștrii liberali asigură populația că au pregătit măsuri, că vor proteja locurile de muncă sau că vor sprijini firmele românești. În realitate, nu se întâmplă și nu se va întâmpla nimic, cu excepția prăbușirii economiei românești.

Criza economică i-a ”suprins” pe liberali care, în loc să se pregătească încă din lunile decembrie-ianuarie pentru ceea ce urma să vină, erau mai preocupați de organizarea alegerilor anticipate și de plasarea rudelor, apropiaților și membrilor de partid în posturi călduțe la ministere.

Astfel, au ajuns să conducă această țară coafeze, frizeri sau directori de pompe funebre, e drept, care nu erau cu nimic mai prejos în incompetență decât miniștrii liberali.

Urmare a haosului generat de incompetența Guvernului Orban, peste 130.000 de firme din toată țara nu știu dacă-și mai reiau activitatea, dintre care câteva sute și din județul nostru. În tot acest timp, președintele Iohannis ne anunță bucuros că ne lasă să mergem la plajă, în mintea sa aceasta compensând lipsa oricăror măsuri de protejare a locurilor de muncă și a capitalului românesc.

În plus, peste 400.000 de români au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 sunt în șomajtehnic, între care mii de călărășeni.

Industria Horeca este la pământ, iar redeschiderea teraselor nu va rezolva nici pe departe situația gravă din acest domeniu care angaja înainte de prăbușirea economiei sute de mii de români.

Industria turismului este la rândul ei grav afectată, iar mii de agenții de turism din întreaga țară conștientizează că nu își vor mai putea reveni în perioada următoare.

EUROSTAT plasează România pe locul 3 în UE la creșterea șomajului în martie 2020, ceea ce înseamnă că ne aflăm într-o situație exrem de gravă din care nu ne vom putea reveni cu un guvern incompetent.

Mai mult, după ce ministrul Cîțu s-a lăudat, în plină criză economică pe care o traversăm cu toții, cu o creștere care avusese loc înainte de instalarea crizei, adică în perioada ianuarie-martie, aflăm că de fapt Produsul Intern Brut va avea în trimestrul al doilea o scădere fără precedent,de 14,4%. Această scădere nu va putea fi recuperată până la finalul anului și în orice caz, nu fără aplicarea unor măsuri concrete și urgente.

PSD nu poate sta pe margine, ca principal partid de Opoziție, să asiste cum economia țării se prăbușește din cauza guvernului liberal, girat de președintele Iohannis. Din acest motiv, am inițiat în Parlament programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice și sociale menite să protejeze locurile de muncă și să ofere un sprijin real firmelor cu capital românesc.

Este urgent nevoie de măsuri de repornire a economiei, întrucât 34 de miliarde de euro s-au pierdut din cifra de afaceri a companiilor doar în aceste ultime două luni.

Mai mult, puterea de cumpărare a populației a scăzut simțitor și unul din trei români spune că a încasat mai puțini bani în această perioadă decât încasa înainte. Din acest motiv, PSD consideră că indexarea pensiilor este obligatorie pentru ca cei mai afectați dintre români, cei cu veniturile și așa foarte mici, pensionarii, să poată să supraviețuiască.

În cazul în care PNL refuză indexarea pensiilor, așa cum se vehiculează, PSD va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului.

PSD rămâne același partid al celor mulți, partidul care se preocupă de sprijinirea antreprenorilor români, de păstrarea locurilor de muncă, dar și de îmbunătățirea nivelului de trai al pensionarilor.

Cu speranță pentru vremuri mai bune,

Președinte executiv PSD Călărași

Roxana Natalia PAȚURCĂ 


There is no ads to display, Please add some

About The Author