Personalitatea lunii septembrie – ȘTEFAN BRATOSIN – scriitor, publicist, profesor universitar (n. 22 septembrie 1957, Călăraşi)

Please enter banners and links.

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, prezintă publicului

Personalitatea lunii septembrie – ȘTEFAN BRATOSIN – scriitor, publicist, profesor universitar (n. 22 septembrie 1957, Călăraşi)

 

          A urmat cursul primar şi Liceul teoretic "Nicolae Bălcescu" (azi, Colegiul Naţional "Ştirbei Vodă") în Călăraşi.

Studii: Seminarul Teologic din Bucureşti.

Doctor în Științele informării și comunicării (SIC) al Universității Charles-de-Gaule Lille 3, doctor în Teologie al Universității Aix-en-Provence, conducător de doctorat în Științele informării și comunicării, profesor universitar doctor Clasa 1 la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, profesor universitar la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse și beneficiar timp de cinci ani al premiului d’Excellence Scientifique (PES), conferit de către Ministerul Educației Naționale din Franța, în semn de recunoaștere a excelenței știinţifice în cercetare.

Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

Activitate: Ștefan Bratosin, reușește prin direcțiile sale de cercetare să-și măresacă vizibilitatea națională și internaționala, fapt ce i-au permis să-și aducă contribuția atât la nivel pedagogic cât și la nivelul cercetării în dezvoltarea domeniului SIC, fiind membru fondator a mai multor laboratoare (laboratorul de cercetare interdisciplinar CORHIS al Universității Paul Valéry (2013), rețelei IARSIC care reunește cercetători din 12 țări, laboratorului d’Etudes et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales (LERASS) și laboratorului d’Etudes et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales (LERASS EA 827) și reviste științifice (Journal for Communication Studies a Universității Paul Valéry, revista electronică French Journal for Media Research).             De asemenea, domnul profesor are calitatea de expert – evaluator național (Franța), cu responsabilități care vizează evaluarea centrelor de cercetare și a programelor de masterat în SIC și internațional al CNCSIS (România) în cadrul proiectelor FP7 ”Evaluarea calității în universități” și multe altele.

            Activitatea științifică este recunoscută prin faptul că este invitat să facă parte dintr-un număr însemnat de comitete științifice, comitetele de lectură și editoriale ale unor reviste indexate în baze de date internaționale (ISI Thomson, Scopus, Ebsco etc.) din Franța, SUA, Brazilia, Canada, România și în comitetele știinifice ale conferințelor, congreselor internaționale organizate în Franța, Tunisia, Marea Britanie, Finlanda, Slovacia, Liban, România etc, iar cărțile sale se află pe rafturile unor biblioteci universitare renumite: Yale University, Harvard University, Library of Congress Washington DC, Princeton University, Boston College, Université Paris Sorbonne, Université de Montréal, Université Quebec, University of Amsterdam, Université de Lausanne etc

O contribuție deosebită a lui Ștefan Bratosin în continuitatea tradiției de colaborare româno-franceză este implicarea în coordonarea unui lucrări fundamentale pentru cultura românească. Este vorba despre Psaltirea Renascentistă românească realizată la împlinirea a 450 ani de la cea franceză hughenotă. Pe lângă partea de muzică și poezie, există și o parte de analize știintifice la care au contribuit profesori și cercetători români de la universități de prestigiu. Lucrarea este apărută la editura Academiei Române.


There is no ads to display, Please add some

About The Author