PERCHEZIŢII la Primăria LEHLIU-SAT – prejudiciu de un milion de lei

Please enter banners and links.

Nicolae MateiConform unui comunicat al Poliției Călărași, în dimineaţa zilei de 4 decembrie, poliţiştii din Călăraşi au efectuat şapte percheziţii într-o cauză în care mai multe persoane sunt cercetate pentru crearea unui prejudiciu de 1.000.000 de lei, prin fapte de abuz în serviciu şi delapidare.

La data de 4 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Călăraşi, au efectuat şapte percheziţii, pe raza comunei Lehliu, judeţul Călăraşi, într-o cauză în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi delapidare.

Activităţile vizează sediul unei instituţii (n.r. primăria comunei), trei societăţi comerciale şi locuinţele a trei persoane bănuite de nerespectarea procedurilor de achiziţie publică şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.

În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 2013 – 2014, ar fi atribuit contracte de achiziţie publică fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

Prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite este estimat la 1.000.000 de lei.

(foto: Nicolae Matei – primarul comunei Lehliu-Sat)

Noul Cod Penal

Infracţiuni de serviciu
Art. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
 
Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

There is no ads to display, Please add some