Ora 16,00 – NU SE DETONEAZĂ PE BORCEA!

Please enter banners and links.

Gheața de pe brațul Borcea nu va fi detonată, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce două societăți comerciale locale au făcut solicitare in acest sens. Potrivit specialiștilor, aceasta nu este o soluție din cauză că gheața nu are unde să se ducă, Dunărea fiind blocată în acest moment.
De la Cernavodă trebuia să plece în această după amiază un împingător care să spargă gheața pe Dunăre, însă acesta nu va mai fi trimis, Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmând să ia o decizie după ce întregul curs al Dunarii a fost vizualizat dintr-un elicopter al MAI.
Pe Dunăre, s-au format două dopuri de gheață, susțin specialiștii de la administrația fluvială a dunării. Unul ar fi la km 306, cu 6 km mai sus de Cernavodă, iar altul la Bala, unde este înfundat. Din această cauză sloiurile de gheață nu au unde să curgă.
Primariile din județul Călărași,riverane Dunării, au fost anunțate de comitetul pentru situatii de urgenta să facă o analiză a stocurilor de materiale necesare pentru intervenție în caz de inundații, să asigure permanență la toate primăriile și, de asemenea, să fie monitorizat nivelul Dunării. ( DanielaMihalache – Radio România Actualități – Jurnalul orei 16,00)
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author