“Nereguli cu privire la durata de timp a finanțării proiectelor prin PNDL 2, CNI și ANL”

Please enter banners and links.

  • Interpelare senator Nicușor Cionoiu

Adresata: Domnului Ministru CSEKE Attila, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administratiei

Stimate clomnule Ministru,

Doresc sa va atrag atentia în mod special asupra proiectelor finantate prin PNDL 2, CNI, ANL, deoarece institutia pe care o conduceti dumneavoastra aproba proiecte de mare anvergură, a căror finantare se realizează extrem de greu.

Antreprenorii factureaza conform unei situatii de lucru ce se decontează foarte tarziu, iar din momentul initierii situatiei pană la momentul finantarii, preturile fluctuează constant, ceea ce generează un deficit intre suma inscrisă initial si cea primita prin finantarea din banii europeni si guvernamentali. Deseori, antreprenorii platesc taxele catre bugetul de stat, TVA – ul și furnizori, dar nu incasează nimic in tot acest timp.

În altă ordine de idei, proiectele finantate prin Compania Natională de Investitii se desfasoară foarte anevoios, multe dintre ele nu sunt finalizate in termenul stabilit, iar procedura de adjudecare la licitatie este foarte dificilă, de multe ori durând si luni de zile.

În contextul situatiei pandemice, preturile au crescut semnificativ, astfel lucrarile nu mai pot fi executate de catre constructor, deoarece analizarea si desemnarea castigatorului dureaza foarte mult, timp in care preturile din piata actuala nu mai corespund cu cele din proiect.

Tinand cont de faptul ca multe dintre aceste constructii vor fi locuite de copii, functionari si cetateni, trebuie sa acordam o importanta deosebita rezistenței acestor imobile.

Domnule Ministru, va rog insistent să tineti cont de aceste aspecte si sa dispuneti masurile necesare pentru analizarea si gasirea unei solutii reale, care din punct de vedere financiar sa corespundă cu piata romanească, astfel incat să se respecte timpul contractual si să se asigure finalizarea constructiilor intr-un mod sigur pentru populație.

Senator PSD de Calărași
Nicușor CIONOIU


There is no ads to display, Please add some

About The Author