MUZEUL, locul regăsirii

Please enter banners and links.

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției de etnografie și artă populară, denumită sugestiv

MUZEUL – LOCUL REGĂSIRII

Evenimentul va avea loc vineri, 11 martie 2022, ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresul, nr. 4.

Bunurile culturale prezentate în această expoziție au fost achiziționate de Muzeul Dunării de Jos în perioada anilor 2017 – 2021 de la dl. Dobre Constantin și de la dl. Chiriac Daniel sau au fost donate acestuia de dna. Simionescu Rodica, de dna. Purcărea Lucia, de dna. Bobârcea Doina, de dna. Chesaru Alexandrina, de dl. Șebe Gabriel, de dna. Neagu Iuliana-Adriana, de dna. Iacob Alina-Rodica-Vestirea și de dl. Cristescu Mircea.

Totuși, expoziția nu vorbește atât despre obiecte, cât despre oameni: despre obiceiurile lor, despre îndeletnicirile lor, despre portul lor și despre sârguința, măiestria și priceperea acestora. Este o expoziție ce reflectă sufletul poporului român: trudit, muncit, dar totodată, iubitor de frumos.

Astfel, vă sunt aduse în prim-plan, obiecte folosite în atelierele de tâmplărie, obiecte din ceramică, porțelan, argint și din alamă folosite de-a lungul timpului la servirea mesei, obiecte de port popular și ștergare țesute și cusute cu migală la lumina lămpii, obiecte pe care le puteți admira până la sfârșitul lunii aprilie.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author