Muzeul Dunării de Jos – “Orhidee din Dobrogea și Bărăgan”

Please enter banners and links.

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită joi, 13 mai 2021, ora 15.00, la sediul din str. Progresului, nr. 4, la vernisajul Expoziției de Fotografie – Florin Floreanu

"Orhidee din Dobrogea si Bărăgan"

Curator: Clementina Tudor, Manager Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” Slobozia

Cuvânt de deschidere: Ana Amelia Dincă, Critic de artă          

            ”Fotograf al realității Câmpiei Bărăganului, Florin Floreanu captează prin obiectivul aparatului de fotografiat, imagini document din universul său imediat. Cele trei albume ale sale, editate de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, se numesc „Istoria trăită”, „Florării din Bărăgan” și „Orhidee din Bărăgan și Dobrogea” și evidențiază sensibilitatea artistului fotograf pentru solaritate și vegetal, pentru creația oamenilor simpli, prețuind totodată trecutul istoric și chipurile celor care l-au încununat.

            Imaginile sale sunt un reflex al naturii umane și vegetale, înțelegând prin acestea trecerea timpului cu tot ceea ce presupune gloria și decăderea, efemerul și eternul, pe care le citim în fotografiile selectate din arealul în care artistul trăiește. Dar, pe lângă acuitatea observației, Florin Floreanu compune aceste serii de fotografii pornind de la un proiect, de la un cumul de idei, bine documentat în prealabil, nimic nefiind la voia întâmplării. Și fotografia, la fel ca orice gen artistic, are criterii compoziționale și date estetice, prezente în detaliile sau aspectele de ansamblu pe care Florin Floreanu le surprinde îndeaproape.”

 

Critic de artă,

Ana Amelia Dincă

           


There is no ads to display, Please add some

About The Author