Marius Dulce : „Pe proiectul de regenerare urbană vom face un parc de peste 8 hectare”

Dulce

Please enter banners and links.

Decebal Mihalache

R. Domnule primar, suntem în plin sezon de caniculă. Ce face primăria pentru a diminua efectele acesteia ?

M.D. Avem două centre, unul la Piața Mare și unul la Piața Big, cu asistenți medicali, avem apă, se poate lua tensiunea, au condiții de odihnă, dacă cineva se simte slăbit, și în felul acesta suntem aproape de cetățeni. Am făcut recomandările în această perioadă ca cei în vârstă să iasă la cumpărături cât mai de dimineață, pentru că sunt afectați de căldura de la prânz. Nu am avut cazuri cu probleme deosebite… Sunt persoane care vin la aceste centre, ele sunt deschise permanent, inclusiv sâmbăta și duminica în această perioadă. Acestea sunt măsurile clasice pe care le-am luat…

R. Oamenii se mai duc în această perioadă și în parcuri pentru a se mai răcori. Aveți în vedere noi investiții în parcuri ?

M.D. Sigur. În special în locurile de joacă și ne dorim să facem parcurile cât mai frumoase și atunci încercăm să facem lucrurile funcționale, cu ce avem în acest moment, până ajungem la momentul să le modernizăm și să facem ceva mai frumos și mai aparte în aceste parcuri.

R. Era o statistică acum câțiva ani și municipiul Călărașiul era pe la coada clasamentului în ceea ce privește spațiul verde.

M.D. Nu, nu există. Noi avem peste 24 sau 27 de metri pătrați de verdeață în Călărași. Mai mult, acum, pe proiectul de regenerare urbană în zonă vest vom face un parc de peste 8 hectare și vom crește această suprafață.

R. La nivelul municipiului există un studiu, un proiect prin care să se planteze mai mulți pomi?

M.D. Dacă ați văzut anul trecut am plantat peste 300 sau 400 de copaci, iar anul acesta în toamnă și apoi în primăvară cu siguranță vom atinge acest număr de 400-500 de copaci, pentru că vedem ce se întâmplă. Mai ales că avem și în parcuri destul de mulți copaci îmbătrâniți și atunci trebuie o generație nouă ca să crească în timp.

R. Acum câțiva ani era o intenție să se planteze copaci pe strada București. Nu a fost finalizată. Este artera principală de circulație.

M.D. Sunt de acord cu dumneavoastră. Dar configurația străzii București nu permite plantarea copacilor, deoarece trotuarele sunt înguste și sunt trei straturi suprapuse de asfalt și nu este propice pentru a planta copaci. Acolo unde plantezi copaci trebuie să gândești dinainte, așa cum am făcut pe strada Grivița, Plevna, Rahova, unde am lăsat spațiu verde ca să avem copaci. Pe strada București că este însorită, așa este, nu putem să intervenim să plantăm copaci având în vedere că structura trotuarului nu permite.

R. O altă metodă de a răcori mediul ambiant sunt fântânile arteziene. La noi merg?

M.D. Da, cea de la Parcul Florilor pentru că aceea e funcțională. Am mai dat drumul la Cascadă în Parcul Dumbrava și așa cum o să vedeți pe Pietonal, în centru, am luat în calcul acest lucru, mai multe fântâni, pentru ca lumea să se răcorească în această zonă. Pentru că nu putem să facem ceva de azi pe mâine, trebuie să le facem în timp pentru a fi funcționale. Eu spun că ne ocupăm și de această problemă în municipiul Călărași.


There is no ads to display, Please add some

About The Author