Marius Dulce: „O clădire etalon a municipiului Călărași este Cinematograful Victoria pe care ne străduim să-l redăm comunității”

Please enter banners and links.

„La acestă oră, toate documentele premergătoare finanțării obiectivului sunt pe masa Companiei Naționale de Investiții, aflându-se în lista sinteză pentru primirea avizului Comisiei Tehnico-Economice.

După primirea acestui aviz, dosarul cinematografului va ajunge la Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea finanțării.

Sunt etape pe care le parcurgem conform procedurilor CNI și care înseamnă pași necesari pentru redarea frumuseții clădirii edificată în perioada anilor 1903-1905.

Istoric

Imobilul a suferit avarii la cutremurul din 1940. Prin reabilitare, clădirea a fost modificată din punct de vedere arhitectural – au fost desființate turnulețele, a fost refacută șarpanta, a fost remodelată zona de acces în cladire.

În anul 1948 a fost naționalizat ca Cinematograf VICTORIA.

Dupa decembrie 2006, cinematograful privat al statului – administrat de către RADEF ROMANIA FILM, a fost transferat în domeniul public al Municipiului Călărași și administrat de către Consiliul Local al Municipiului Călărași.

Ani în care nu a reprezentat o prioritate și care au deteriorat și mai mult clădirea.

Documentele transmise către CNI sunt:

– Documentația tehnică faza SF cu elemente DALI și devizul actualizat, studiile de specialitate și avizele obținute

– HCL nr. 141/25.05.2023 privind predarea amplasamentului și HCL nr.140/25.05.2023 de aprobare indicatori tehnico-economici

Vreau să vă asigur că destinația va rămâne cea de cinematograf, alături de sala de spectacole, teatru, concerte, sala de conferințe și evenimente festive”, Marius Dulce.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author