Marius Dulce : „Noi ne dorim un Călărași normal, nu cheltuirea fără rost a banului public”

DSC_0180

Marius Dulce, candidatul PSD la Primăria Municipiului Călărași, își dorește să rezolve problemele existente la nivelul orașului. Într-un interviu acordat publicației noastre, acesta ne-a prezentat obiectivele concrete pe care le are pentru dezvoltarea Călărașiului. De asemenea, Dulce ne-a declarat că actuala administrație ar trebui schimbată din cauză că este campioană la cheltuirea netransparentă a banului public.

Decebal Mihalache: Domnule Dulce, din câte am văzut, sunteți un critic destul de frecvent al actualei administrații din Călărași. De ce trebuie schimbată administrația?

Marius Dulce: Sunt un critic obiectiv. Niciodată nu am atacat o anumită temă fără să fiu obiectiv pe ea. Actuala administrație nu a făcut altceva decât să cheltuiască, să fie campioană la cheltuirea banului public. Ei au vorbit tot timpul de fonduri europene și au cheltuit banii din împrumuturi. Ei au contractat lucrări și ne-au ținut doi ani de zile cu străzile fărâmate. După ce s-a terminat mandatul în iunie, încă trei luni de zile au bombardat și au distrus orașul într-o goană nebună de a salva ceva. Tocmai de aceea, pentru că ei nu au avut o viziune clară, nu au avut o predictibilitate pentru aceste lucrări. Cel mai mult mă doare când văd că anumite cartiere nu au canalizare, apă potabilă, nu au o stradă așa cum trebuie și tu cheltui sute de miliarde pe o străduță de 820 de metri pătrați, mă refer la Nicolae Titulescu. Trebuiau făcute, dar s-a lucrat extraordinar de prost și într-un ritm foarte prost. După ce a terminat strada, a început blocul. Și acum ce o să facă? Când le spuneam să tragă utilitățile acolo, ei ziceau că sunt nebun. Dar acum o să fie nevoiți să spargă strada acolo și ce ai stricat, e stricat.

Decebal Mihalache: Piața Mare, la fel, e o investiție mai veche, dar neterminată.

Marius Dulce: El niciodată nu a vrut să facă o piață mare acolo, nouă. Nu a avut încotro, pentru că PSD s-a opus și a spus că nu trebuie să închirieze, să dea concesiune la un mini Carrefour de cartier, și a trebuit să înceapă investiția acolo. A început-o de un an, dar ați văzut ce este acolo. Așa și în Măgureni, a început de un an, și vedeți ce este. Într-un an, 300 de metri, 400 de metri de canalizare făcută, nefăcută, nici nu se știe în ce stadiu e acolo. Nu merge așa.

Decebal Mihalache: Am văzut că propuneți și o nouă orientare pe buget, în  speță, planificarea lui și cheltuirea banului public să fie transparente.

Marius Dulce: Păi, nu trebuie să fie transparență? Dacă eu, ca și consilier local, am cerut din februarie, de la buget, să ne spună cum a cheltuit banii din împrumut și nici până astăzi nu am primit niciun răspuns. Am văzut  că s-a scris într-un ziar local ce a făcut cu banii. Păi, să vorbești de fonduri europene și să pui 71 de miliarde din bugetul primăriei, să fie luat din împrumuturi, nu mi se pare normal.

Decebal Mihalache: O idee pe care o propuneți dumneavoastră este atragerea de investitori.

Marius Dulce: Noi ne-am propus să batem la ușa fiecărei societăți. Avem un plan și am început deja să ne întâlnim cu antreprenorii, cu investitorii din Călărași și să vedem ce probleme au, ce au întâmpinat în relația lor cu administrația și să îmbunătățim această relație a administrației publice cu mediul privat, pentru că cei din privat creează locuri de muncă și nu puține. Și atunci, ușa lor trebuie să fie deschisă tot timpul. Mai mult, ne-am gândit să facem un birou care să se ocupe strict de problemele societăților comerciale, ca să diminuăm și timpul în care își pot obține avizele, să putem mișca mai repede lucrurile în favoarea lor.

Decebal Mihalache: V-ați întâlnit cu mulți oameni în perioada aceasta. Ce vă spun? Care sunt doleanțele lor?

Marius Dulce: Oamenii simpli nu își doresc mult. Oamenii noștri din Călărași își doresc o șosea bună, un trotuar bun, apă potabilă mai ieftină, un gunoi mai ieftin dacă se poate. Lucruri elementare. Și atunci, noi ne-am propus următoarele lucruri: trebuie să îmbunătățim infrastructura rutieră și pietonală, este clar; trebuie să găsim o soluție prin care să menținem prețul la apă sau de ce nu, să îl și scădem, dacă se poate; trebuie să vedem ce facem cu REBU, pentru că se pare că primăria s-a transformat în colectorul de taxe al acestei firme, ceea ce nu este în regulă. Și atunci, vom vedea la momentul respectiv ce găsim și soluțiile pe care le avem, le vom aplica.

Decebal Mihalache: Aveți, pentru fiecare cartier în parte, proiecte, obiective?

Marius Dulce: Sigur, avem pentru fiecare cartier în parte. În Mircea Vodă mai avem încă șase sau șapte străzi de asfaltat, trebuie puse geigere și trotuare. Cam asta vor oamenii din Mircea Vodă, la ora aceasta: o șosea bună, un trotuar bun. Mai avem o parte care își dorește gaz, pentru că pe strada Digului nu există nici gaz și trebuie să extindem rețeaua de gaze. După aceea, intrăm și în zona de blocuri. Pe strada Zefirului, în zona de blocuri între Panduri și Direcția Agricolă, nu s-a făcut nimic. E șoseaua vai de mama ei, trotuarele sunt vai de mama lor. Dacă mergem pe mal, între blocuri, la fel, strada Luceafărului nu este făcută nici în cartierul de case, nici în cartierul de blocuri. Călărășenii noștri își doresc normalitate.

Decebal Mihalache: Pentru că suntem în campanie electorală și urmează ziua alegerilor, de ce ar trebui să vă voteze oamenii?

Marius Dulce: Pentru că este clar: noi ne dorim ce își doresc și ei. Noi ne dorim un Călărași normal. Vorbim de apă potabilă, curățenie, siguranță, infrastructură bună, nu așa, la prețurile acestea. Actuala administrație este campioană la cheltuirea banului public fără rost. Puteam să facem mult mai multe. Cu 90 de miliarde de pe Titulescu, asfaltam Mircea Vodă, asfaltam Farfuria și rezolvam problemele a două cartiere. În Măgureni, de ani de zile trebuia începută treaba. Am avut o bătălie întreagă până s-a bugetat, până s-a făcut asta. Noi suntem alături de ei, de cetățeni. Și vreau să le spun așa: dacă în opt ani de zile, a arătat că nu poate să facă mai mult decât să cheltuiască banul, în următorii ani, nu ar face nimic altceva decât că cheltuiască și mai mulți bani.

La comanda PSD – filiala Călărași

CUI MF : 21200019

Realizat de Express Euro Press SRL


There is no ads to display, Please add some