Marius Dulce : La Piața Mare s-au făcut lucrări de infrastructură şi suprastructură în valoare de 2,3 milioane lei

Please enter banners and links.

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce, și-a manifestat interesul pe rețelele sociale pentru terminarea cât mai grabnică a lucrărilor de la Piața Mare. El a spus că din cauza unor neconformități la execuția lucrărilor contractul cu societatea ce a construit o parte din obiectiv a fost reziliat iar în acest moment este în curs de desfășurare procedura de achiziție pentru continuarea lucrărilor.

„Şi în cadrul Consiliului Local dar şi aici în spaţiul virtual, pe această pagină, am constatat un interes real cu privire la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Pieţei Centrale. Piaţa Mare, aşa cum mai este cunoscută de foarte mulţi călărăşeni, reprezintă şi un punct de referinţă pentru municipiul nostru. Vă asigur că această preocupare este împărtăşită şi de mine dar şi de colegii mei din Primărie şi din Consiliul Local şi tocmai de aceea întreprindem toate demersurile legale pentru finalizarea cu succes a acestui obiectiv.

Până în prezent s-au efectuat lucrări de infrastructură şi suprastructură în valoare de 2,3 milioane lei (fără TVA). Toate aceste tipuri de lucrări trebuiau finalizate, conform contractului încheiat pe 11 noiembrie 2019, pe 30 noiembrie 2021.

Din păcate, pe 21 februarie 2022, proiectantul a sesizat Primăria în legătură cu unele neconformităţi legate de execuţie şi a solicitat efectuarea unei expertize. În consecinţă, pe 18 aprilie 2022 i s-a comunicat constructorului Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuid SRL rezilierea contractului.

Pe 28 iunie 2022 a fost predată Primăriei municipiului Călăraşi expertiza tehnică la lucrările executate, în urma achiziţiei făcute în acest scop.

În data de 28 iulie 2022 s-a efectuat procedura de achiziţie privind actualizarea restului de executat şi a lucrărilor recomandate în urma efectuării expertizei dar nu s-a depus nici o ofertă. Se va relua procedura de achiziţie.

Dacă iniţial valoarea contractului de execuţie a lucrărilor era de 4,46 milioane lei (fără TVA), acum, foarte probabil, din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţii, suma ce trebuie alocată pentru continuarea investiţiei va creşte considerabil.

Vă voi ţine, în continuare, la curent cu stadiul proiectului şi vă asigur că facem tot ce e necesar pentru finalizarea acestuia”, a spus Marius Dulce.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author