Marian Dinulescu: „Am mare încredere în Mihalcea. Lucrăm la dosarul de licențiere pentru Liga 1″

Please enter banners and links.

mareÎncepând de luni, 1 februarie, Dunărea Călărași are un nou tehnician, Adrian Mihalcea.

 

Fostul jucător al Dunării Călărași din perioada 1995-1996, revine pe mealeagurile Borcei, de această dată ca antrenor. Înlocuitorul lui Ionel Ganea are o misiune grea, aceea de a duce echipa locală mai sus decât a lăsat-o „Ganezul„. Pentru acest lucru, Mihalcea are nevoie de un lot competitiv, o echipă unită și un sprijin din partea autorităților locale. Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași este unul dintre oamenii apropiați acestui fenomen și îi acordă tot sprijinul lui Mihalcea zis „Țăranu„.

„Este un antrenor bun care dacă vă aduceți aminte a terminat cu Unirea Slobozia pe primul loc în Liga a 2-a, asta înainte ca echipa să decadă din punct de vedere financiar. Mihalcea este ca și „băiatul„ nostru. A jucat la Dunărea iar de la noi a făcut pasul cel mare spre Dinamo București. A venit într-un moment bun pentru noi, dar greu pentru el și trebuie să-l lăsăm să-și facă treaba. Are tot sprijinul nostru. Vreau să vă spun că oficialii clubului lucrează acum la dosarul de Licențiere pentru Liga 1 ceea ce înseamnă că nu am renunțat niciodată la acest vis. Important este ca echipa să joace foarte bine în play-off-ul Ligii a 2-a iar apoi, evident promovarea. Repet nu renunțăm la Liga 1„, a spus Marian Dinulescu pentru publicația noastră.

 

Mihalcea: „Vom termina campionatul cu o performanță extraordinară„

Adrian Mihalcea a semnat un contract cu Dunărea până la 30 iunie 2016 cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. Ca jucător, Mihalcea a debutat în fotbalul mare la Călărași evoluand pentru Dunărea în sezonul 1995-1996, imediat dupa ce a promovat în cel de-al doilea eșalon. S-a transferat apoi la Dinamo București unde a jucat timp de 6 sezoane consecutiv. În două rânduri a devenit campion al României cu gruparea din Sos. Ștefan cel Mare. Are 235 de jocuri în liga I marcând 74 de goluri. La echipa națională a bifat 16 selecții.

Ca antrenor a activat la CSM Unirea Slobozia și ACS Berceni. “Am găsit un grup foarte unit, o echipă foarte puternică, nu este o întâmplare că se afla pe primul loc. Tehnicianul de dinaintea mea a făcut o treabă extraordinară. El a plecat la o echipă din prima ligă și asta mă ambiționează. Cred că vom termina campionatul cu o performanță extraordinară”, a spus Mihalcea in direct la radio Sport Total FM.

Alături de „Țăranu„ la Dunărea a mai venit și Ion Manu, antrenor cu portarii. Manu este un tehnician cu o carte de vizită impresionantă. Acesta a antrenat la Dinamo București, Rapid, CFR Cluj, dar și în străinătate, Al Jazeera Abu Dhabi, Al Ain, Al Nasr.

        

Amicalele Dunării

Călărăîșenii au disputat deja primul amical al iernii. Dunărea a făcut 1 – 1 cu Unirea Slobozia imediat după ce echipa a terminat programul de pregătire centralizat de 12 zile la Ciuta, județul Buzău. Sâmbătă, 6 februarie, Dunărea întâlnește echipa din Liga 1, Concordia la Chiajna, urmând ca pe 10 februarie, trupa lui „Țăranu„ să joace la Tulcea cu Delta din localitate. Dunărea mai are în program și alte trei meciuri de verificare după cum urmează: la Independența pe 13 februarie, apoi încă o deplasare de această dată la Constanța cu Viitorul pe 17 februarie și pe 20 februarie călărășenii vor primi vizita celor de la Farul Constanța.

 

Alami rămâne, Vână a semnat

Telenovela Alami s-a încheiat. Gruparea călărășeană a anunțat pe site-ul oficial că marocanul Alami s-a alăturat lotului lui Adrian Mihalcea și rămâne la Călărași. Saifeddine Alami a plecat după Ionel Ganea în Turcia la Voluntari însă călărășenii nu au renunțat la el. Dumitru Dragomir, președintele de onoare al celor de la Voluntari, s-a implicat direct în negocierea lui Alami dar Dunărea a primit o ofertă prea mică pentru un jucător de talia lui Alami. Astfel că, marocanul își pune umărul la promovarea echipei lui Adrian Mihalcea. La capitolul nou veniți, Ionuț Vână a semnat cu Dunărea. Fostul jucător al Viitorului Constanța va avea un contract până în vară cu echipa de pe malul Borcei.  


There is no ads to display, Please add some