Licitaţie măsluită pentru închirierea pontonului consiliului judeţean
Please enter banners and links.
– directorul direcţiei de patrimoniu, Ion Neagu, tranzacţionează bunurile judeţului după bunul plac
– gaură de 400 milioane plătită de cine?
Mult hulita direcţie de patrimoniu din cadrul consiliului judeţean mai trage un tun finanţelor judeţului, după ce timp de doi ani, de fapt încă de la înfiinţare, produce numai pagubă. Nu este capabilă să-şi asigure nici salariile şi apelează la mila bugetului, pe când desfiinţarea sa este singura soluţie. Acum, prin intermediul directorului său, Ion Neagu, tranzacţionează bunurile din patrimoniul judeţului după bunul plac, fără a ţine cont de cele mai elementare norme legale, producând în numai şase luni o gaură de 400 milioane lei vechi. Este vorba de închirierea “bunului mobil bac- ponton plutitor” care în urma unei licitaţii măsluite a ajuns în ograda SC Maximo Colorifficio Veneziano SRL.
Tupeu fantastic şi licitaţie ascunsă ca să iasă cine trebuie
Firma nu este deţinută de niciun italian, ci de soţia primarului din Sohatu, Iulian Dimitrică, liberal de fel. De, bunurile judeţului trebuiau să rămână în familie. Încercând să aflăm ce s-a ascuns în spatele acestei tranzacţii i-am cerut directorului Neagu, dosarul concesiunii, ce trebuie să cuprindă mai multe documente, ce sunt publice, conform legii privind concesionarea bunurilor publice. Cu un tupeu fantastic Neagu ne transmite că acel contract nu este public, nu intră sunt incidenţa legii şi nici măcar nu are obligaţia legală de a ne răspunde la cererea formulată în baza Legii 544/2001. Tupeul celui denumit Jean Pescaru, astăzi ajuns dinozaur politic, probabil provine din vremea când era prefect în anii 90, iar presa era admirabilă, sublimă dar lipsea cu desăvărşire. Jean Pescaru ori nu cunoaşte legea, ori nu o aplică cu rea credinţă, ceea ce ar însemna tot îndepărtarea sa din funcţia obţinută eminamente politic.
Pentru închirirea pontonului s-a făcut un soi de licitaţie doar aşa, să închidă gura proştilor, în speranţa că matrapazlâcul nu va ieşi la iveală. Publicitatea aşa-zisei licitaţii s-a făcut într-un ziar central şi unul local, nicidecum în Monitorul Oficial, cum clar se prevede în lege. Prin urmare, la licitaţia noastră s-a prezentat firma italiană şi două persoane fizice, Ioniţă Cornel şi Drumea Georgeta. Aţi ghicit, Georgeta şi Cornel au dat cu puţin mai mult decât italianul Dumitrică şi… fatalitate au ratat afecerea. Prin urmare, băieţii noştrii îşi cheamă prietenii la licitaţie ca să iasă cine trebuie.
Consiliul judeţean, ştrapat de băieţii deştepţi
Partea nasoală este că membrii comisiei de licitaţie, adică Georgică Burlescu Vieru, Ene Paul şi Victorita Mohoreanu şi, evident, şeful lor, Jean Pescaru, nu şi-au dat seama că nu există hotărârea consiliului de aprobare a concesiunii bunului bac-pontobnj dormitor. Ia auziţi aici băieţi ce spune art. 12 alin. 2 din OUG 54/2006:
” Concesionarea se aprobă, pe baza studiului de oportunitate prevăzut la alin. (1), prin hotărâre a Guvernului, a consiliilor locale, judeţene sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, după caz.” După caz, aveţi domnule Jean Pescaru o asemenea hotărâre a Consiliului Judeţean Călăraşi? Acum ea se poartă, nu ştim ce era în anii ‘90! Prin urmare, rămâne să vedem buna credinţă a preşedintelui Filipescu, cel care se jură că nu ştie nimic de această manevră, noi rezervându-ne dreptul să nu-l credem. Dar, acum poate lua măsurile legale.
Cine şi de unde astupă gaura domnule Filipescu?
Prin urmare, fără niciun control, băieţii noştri în frunte cu Jean Pescaru au dat iama prin preţul concesiunii şi spun că un evaluator autorizat a făcut aşa, un raport de evaluare. Pe care, evident nu ni-l poate pune la dispoziţie. Partea şi mai nasoală este că există o hotărâre a consiliului judeţean nr. 34 din 30.03.2011 cu preţurile de închiriere a pontonului dormitor, pe care Jean Pescaru nu a respectat-o. El a ales să concesioneze cu 29.860 lei/an plus TVA, pe când hotărârea consiliului judeţean vorbeşte de 105.850 lei/an plus TVA. În speţă, o gaură de vreo 400 milioane lei vechi de când există concesiunea, din iulie 2011, care creşte şi tot creşte domnule Filipescu şi să vedem cum o să o astupaţi. Pentru că noi ne rezervăm dreptul să anunţăm şi pe alţii ce au atribuţii de control într- o asemenea măgărie!
There is no ads to display, Please add some