La Perişoru – Primăria a avut bani, dar nu a plătit asistenţii persoanelor cu handicap

Please enter banners and links.

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav din comuna Perişoru nu şi-au mai primit salariile de mai bine de o jumătate de an. Aceştia au adresat un memoriu prefectului judeţului Călăraşi, Emil Muşat, care s-a deplasat la faţa locului în data de 14 martie pentru a sta de vorbă cu cei afectaţi. Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului Judeţului Călăraşi, după verificările efectuate s-a constatat că la 31 decembrie 2011, la nivelul primăriei comunei Perişoru exista disponibilă suma de 221.000 lei. Potrivit răspunsului DGFP Călăraşi, această sumă ar fi putut fi utilizată pentru plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap grav. Întrucât durata exerciţiului bugetar a expirat, suma de 221.000 nefiind solicitată spre utilizare, conform legislaţiei în vigoare s-a anulat la sfârşitul anului 2011.
Pentru rezolvarea situaţiei s-a solicitat primăriei şi consiliului local al comunei Perişoru să efectueze toate demersurile necesare în vederea achitării drepturilor restante în trimestrul al II lea al anului 2012. Totodată, s-a solicitat intrarea în legalitate în ceea ce priveşte încadrarea cu forme legale de muncă a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.
O situaţie cum nu se poate mai penibilă, având în vedere că bani au existat, dar nu au fost folosiţi. Mai mult decât atât, pentru că nu au fost folosite sumele, acestea s-au întors la bugetul de stat, iar acum, administraţiei locale îi va fi foarte greu să obţină fondurile de la Guvern. Aici este clar vorba de o rea voinţă a administraţiei locale, fie că vorbim de primarul comunei, Damian Tudorel, fie de consiliul local care nu s-au aplecat asupra acestei probleme.
 


There is no ads to display, Please add some