La DJTS şi CSM Călăraşi vor avea loc schimbări

Please enter banners and links.

Odată cu instalarea Guvernului Ponta 2, în România s-a reînfiinţat Ministerul Tineretului şi Sportului, structură necesară şi extrem de importantă pentru creşterea valorică a sportului românesc.

Noul ministru numit la această reînfiinţată structură guvernamentală este Nicolae Bănicioiu. Acesta şi-a propus să readucă sportul românesc între priorităţile Guvernului, mai ales că în ultima perioadă s-a vorbit ot mai mult despre descentralizare în acest sens. În privinţa reorganizării sportului, înfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului duce la desfiinţarea fostei Autorităţi Naţionale pentru Sport şi Tineret, implicit va duce la schimbări în cadrul structurilor de la nivel judeţean. Vor fi însă şi mici excepţii, având în vedere că o parte dintre directori au trecut de la PDL la USL. La unele deconcentrate au fost făcute deja schimbări, însă la altele şefii puşi în funcţii de PDL mai pot răsufla uşuraţi cel puţin până la începutul lunii viitoare. Nici pe urmă nu va fi simplu pentru că legea îi protejează pe funcţionarii publici. Aceştia pot ataca în instanţă deciziile de schimbare din funcţie.

Cine îi va lua locul lui Dumitrescu?

Primul vizat de valul schimbării la Călăraşi este Marius Dumitrescu de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. Directorul pus de PD-L în 2010 va mai avea timp să-şi strângă lucrurile cel puţin până la începutul lunii februarie a.c.. Dumitrescu n-a ieşit prea mult în evidenţă pe perioada sa petrecută în postul „călduţ„ de la Direcţie. Activităţile întreprinse de acesta, au lipsit cu desăvârşire. Practic, Dumitrescu, un fost „lipitor„ de afişe al partidului, a avut şansa de a lua un salariu atractiv fără să se implice prea mult. „Pila„ lui Emil Muşat de la Direcţie a avut o abordare umilitoare la adresa sportului local. Schimbarea lui Dumitrescu din funcţia de director va fi un câştig pentru sportul călărăşean.

Doru Dincă, în cărţi

Locul lui Dumitrescu la DJTS Călăraşi va fi luat de un reprezentant al PNL. Încă nu se ştie numele exact al noului şef de la Direcţie, dar ştim cu siguranţă că acest post i-a revenit formaţiunii PNL-iste. Bătaia mare se dă pentru Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, acolo unde pe scările acelui complex sportiv ar curge „lapte şi miere„. Profesorul Dumitru Chirilă se află în pericol. Domnia sa nu face parte din niciun partid politic şi chiar şi-a câştigat dreptul de a ocupa postul de director în instanţă în urmă cu câţiva ani. Acum, lucrurile par a sta altfel.
Postul de director al CSM aparţine PSD-ului la Călăraşi. Pentru scaunul „călduţ„ de la CSM s-au dus lupte grele şi în alţi ani. Ne aducem aminte că la fuziunea PD-L – PSD, la Călăraşi a fost nevoie ca să se formeze un nou post la CSM, cel de director-adjunct, ocupat atunci de Dumitru Chirilă. Şefia CSM-ului i-a revenit lui Dorinel Dincă. Între-timp lucrurile s-au schimbat. Dumitru Chirilă a rămas şef cu funcţii depline, iar Doru Dincă s-a retras un timp din politică. Acum însă, propunerea PSD-UNPR la Călăraşi pentru funcţia de şef al CSM este: Dorinel Dincă. Pe lângă numele fostului arbitru s-a mai vehiculat şi cel al antrenorului de canotaj, Cornel Nedelcu. Antrenorul aflat acum la Lotul Naţional de Canotaj a fost propus şi la şefia Clubului Sportiv Şcolar, o altă structură sportivă condusă de Marius Tătaru.

„Momentan sunt doar zvonuri„

Dorinel Dincă, fostul director al CSM în perioada „mariajului„ de acum câţiva ani dintre PSD şi PD-L, a declarant faptul că este pregătit pentru a ocupa o funcţie de director. „Momentan sunt doar zvonuri. Ce am auzit şi eu… Nu pot spune mai multe până nu se va stabili ceva concret. Cert este că voi fi pregătit pentru un post de director, indiferent unde va fi acela„, a spus Dorinel Dincă, membru UNPR.
 


There is no ads to display, Please add some