Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată la Mitreni

Please enter banners and links.

Un lucrător silvic din localitatea Mitreni a descoperit două proiectile, unul  exploziv și unul perforant (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua lucrări de plantare a unor copaci pe un fond forestier, aparținând domeniului public al statului 

 

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

 

munitie1      În data de 08.03.2015, ora 12.20, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Mitreni, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul două  proiectile, unul  exploziv de calibru 76 de milimetri și unul perforant de calibrul 22 de milimetri.

      Respectivele proiectile au fost descoperite de către Mugurel Z., în timp ce efectua lucrări de plantare a unor arbori pe un teren, fond  forestier, aparținând domeniului public al statului.

     Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic.

      Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al județului Călărași au intervenit cu o autospecială pe raza localității Mitreni şi au ridicat cele două proiectile, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author