Interpelare senator Nicuşor CIONOIU- „Seria conflictelor sângeroase din Călăraşi continuă”

Please enter banners and links.

16.09.2022

Adresată: Domnului Ministru Lucian Nicolae BODE, Ministerul Afacerilor Interne

Stimate domnule ministru,

După ultima interpelare pe care v-am adresat-o în data de 22 iunie 2022 având obiectul “Siguranţă şi încredere” a ajuns doar un slogan pentru I.P.J. Călăraşi", doresc să vă aduc la cunoştinţă o altă situaţie cel puţin la fel de gravă ca cea anterioară. Siguranţa călărăşenilor continuă să fie pusă în pericol, iar fenomenele infracţionale devin parte din acest judeţ.

Vineri. 9 septembrie, la scurt timp după orele 20:00 a avut loc un conflict sângeros în faţa centrului comercial Agneza de pe Bulevardul Republicii din Mun. Călăraşi. În urma altercaţiei, un bărbat cunoscut ca fiind un interlop local a fost rănit grav, după ce a primit mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului, prezentând plăgi deschise la nivelul gâtului şi a membrelor inferioare. În conflict au fost implicaţi 4 agresori înarmaţi, însă se constată că doar unul dintre ei a executat actul de cruzime menţionat, iar mai apoi a reuşit să fugă în comuna Borcea la 50 km de Călăraşi, acesta din urmă face parte tot din grupul interlopilor locali.

Martorii spun că două maşini au intrat în parcarea supermarket-ului, moment în care din ultima maşină au coborât 4 bărbaţi înarmaţi cu cuţite şi s-au năpustit asupra şoferului care se afla la volanul primei maşini urmărite.

Multe alte evenimente au avut loc în judeţul nostru, violări de domiciliu, furturi, şi consumul dc substanţe psihoactive ce conduc către un comportament agresiv din partea consumatorilor. Toate aceste situaţii scăpate de sub control periclitează siguranţa cetăţenilor şi va înrădăcina teama în rândul locuitorilor, dar şi lipsa de încredere a acestora în forţele organelor de poliţie.

Consider că este necesar ca în fruntea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean – Călăraşi să se afle un Comisar Şef stabil, permanent, care să nu fie pus în funcţie pe o perioadă determinată de timp. Doar aşa am putea spera că cel ce se află la cârma instituţiei să nu rămână indiferent la situaţiile critice pe care cetăţenii le trăiesc frecvent. Totodată, cadrele detaşate temporar pe funcţia de Comisar Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, vin la Călăraşi doar pentru că există atractivitatea drepturilor salariaie mari, urmând să beneficieze ulterior de o pensie mare.

Siguranţa trebuie să fie primordială pentru fiecare agent de poliţie, însă în acest moment continuăm să privim fără nicio speranţă cum teroarea umple străzile oraşului.

Domnule ministru, având în vedere aceste conflicte ce par să nu înceteze, vă rog insistent să solicitaţi investigarea amănunţită a modului în care se desfăşoară îndeplinirea atribuţiilor legale de serviciu a personalului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi să dispuneţi toate procedurile legale necesare, astfel încât să putem avea un Comisar Şef permanent, care să construiască un judeţ sigur pentru toţi locuitorii.

Cu deosebită consideraţie,

Senator PSD de Călăraşi
Nicuşor CIONOIU


There is no ads to display, Please add some

About The Author