Interpelare Nicușor Cionoiu – „Sistarea lucrărilor pentru centrele destinate persoanelor cu handicap din județul Călărași”.

Please enter banners and links.

Interpelarea mea se adresează doamnei ministru Raluca Turcan, ministrul muncii și protecției sociale, și are ca obiect: „Sistarea lucrărilor pentru centrele destinate persoanelor cu handicap din județul Călărași”.

Stimată doamnă ministru,

În cursul anului 2006, Consiliul Județean Călărași, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a accesat Programul de interes național reglementat de Hotărârea Guvernului nr.197/2006 în vederea restructurării instituțiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap și crearea de servicii alternative de tip rezidențial.

Astfel, s-a demarat construcția a trei centre în comunele Vlad Țepeș, Cuza Vodă și Dichiseni, ca urmare a restructurării Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești. Lucrările, finalizate în proporție de 85%, au fost sistate în anul 2012, având în vedere proasta gestionare a sistemului de decontare și achitare a lucrărilor.

În conformitate cu contractul de finanțare, consiliul județean poate prelua în administrare clădirile doar la finalizarea acestora. Astăzi, imobilele sunt supuse unui proces de degradare, deoarece autoritatea locală nu are baza legală pentru efectuarea cheltuielilor de conservare, investiția fiind, semnificativ, realizată în mare parte. Investiția semnificativă făcută până în momentul de față riscă să fie pierdută în cazul în care nu se alocă fondurile necesare finalizării construcției.

Vă rog, doamna ministru, să dispuneți ca, prin organele de specialitate aflate în subordinea dumneavoastră, să se clarifice situația juridică a celor trei imobile, respectiv identificarea surselor de finanțare pentru finalizarea construcțiilor și predarea acestora consiliului județean prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Călărași.

Senator PSD Nicușor Cionoiu

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author