Întâlnire cu diplomaţi şi oameni de afaceri din Belarus la primărie

Please enter banners and links.

 

Joi, 15 noiembrie 2012, la sediul Primăriei Municipiului Călăraşi a avut loc o întâlnire de lucru dintre reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din judeţul Călăraşi, pe de o parte, şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice ai Republicii Belarus în România, pe de alta parte, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, care şi-au manifestat intenţia de cooperare economică cu municipiul nostru. Lucrările au fost conduse de Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin
La întrevedere au participat, în calitate de invitaţi, Excelenţa Sa Valery Mrochek, consul pe probleme economice al Ambasadei Republicii Belarus la Bucureşti şi reprezentantul dealer-ului oficial al companiei ”Belarus Tractor”, Veaceslav Borta.
Întâlnirea s-a bucurat de mare interes la nivel local, întrucât au participat: Prefectul Judeţului Călăraşi, George Iacob, reprezentanul Direcţiei Judeţene de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, reprezentanţii U.S.A.M.V. – Bucureşti, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Călăraşi, reprezentantul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului, precum şi oameni de afaceri din domeniul agriculturii, care s-au arătat interesaţi de propunerile venite din partea oaspeţilor.
În urma discuţiilor purtate, au fost stabilite mai multe idei de colaborare pentru viitorul apropiat: înfiinţarea unui centru de pregătire pentru mecanici şi personalul de deservire a tractoarelor şi utilajelor agricole, deschiderea la Călăraşi în cursul anului viitor a unei reprezentanţe a uzinei producătoare precum şi a unui centru de întreţinere şi reparaţii pentru tractoare şi utilaje agricole.
De asemenea, pentru pregătirea profesională a studenţilor U.S.A.M.V. – Bucureşti, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Călăraşi şi elevilor Colegiului de Agronomie vor fi puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, două tractoare spre a fi folosite ca bază de studiu, existând posibilitatea organizării unor stagii de pregătire practică la sediul din Republica Belarus al producătorului, atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice. În acest context, au fost discutate şi alte posibilităţi de dezvoltare economică în parteneriat, la o scară mult mai amplă, în beneficiul comunităţii călărăşene.


There is no ads to display, Please add some