Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dă dreptate judecătoarei Neluţa Tudorache

Please enter banners and links.

Magistrații Înaltei Curți de Casație si Justiție au dispus luni suspendarea executării măsurii de suspendare din funcţia de judecător a doamnei Tudorache Neluţa Marinica din cadrul Tribunalului Călărași.

Astfel Înalta Curte de Casație si Justiție admite cererea formulată de recurenta Tudorache Neluţa Marinica împotriva Încheierii din 28 martie 2017, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr.16/J/2016. Dispune suspendarea executării încheierii în ceea ce priveşte măsura de suspendare din funcţia de judecător a pârâtei Tudorache Neluţa Marinica, până la soluţionarea recursului declarat de Tudorache Neluţa Marinica împotriva aceleiaşi încheieri. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 aprilie 2017.

CSM emis pe 28 martie 2017 următorul comunicat:
“Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a doamnei Tudorache Neluţa Marinica, judecător în cadrul Tribunalului Călăraşi

În şedinţa din data de 28 martie 2017, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II – a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a dispus suspendarea din funcţie a doamnei Tudorache Neluţa Marinica, judecător în cadrul Tribunalului Călăraşi, începând cu data de 28.03.2017, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr.16/J/2016.

Potrivit dispoziţiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii “Pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare,… dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media” 


There is no ads to display, Please add some