În cadrul proiectului “Eu, Tu, Noi”, Părinţii şi elevii de la Liceul Auto se vor implica în evenimente comunitare

Please enter banners and links.

350 de liceeni din cadrul Liceului Tehnologic Auto Călărași vor avea acces la sesiuni de educație non-formală despre importanța voluntariatului, cetățenia activă și implicarea în comunitate pentru găsirea de soluții simple la problemele orașului, iar împreună cu părinții lor vor dezvolta și organiza 6 evenimente comunitare publice de diverse tipuri: amenajarea de spații în paragină din oraș, colectarea de haine pentru familii defavorizate, evenimente de atragerea atenției asupra voluntariatului la orice vârstă și orice altă inițiativă care să vină în sprijinul cetățenilor orașului Călărași.

În același timp, 60 de părinți ai elevilor participanți la sesiuni vor participa la 4 cursuri cu tema <Părinte responsabil!> pentru a înțelege cum să inițieze proiecte împreună cu copiii lor, să îi înțeleagă mai bine și să le insufle spirit civic și implicarea în proiecte de ajutorare a celor în nevoie. Organizatorul proiectului <Eu, Tu, Noi!> este Asociația Semper Musica România.

DSC_0009_resizeÎn cadrul acestui proiect a avut loc o primă întâlnire a părinţilor cu cadrele didactice de la  Liceului Tehnologic Auto, unde s-a discutat despre importanţa implicării elevilor  în problemele active ale societăţii, astfel încât la terminarea studiilor să fie pregătiţi să se confrunte cu realităţile zilnice. Totodată, părinţilor li s-a explicat faptul că trebuie să-şi încurajeze copii să participe la astfel de activităţi, care le completează cunoştinţele acumulate în clasă. Astfel, au fost prezentate mai multe activităţi extraşcolare la care au participat elevii de la Liceul Auto, printre care: Viaţa cel mai bun drog – proiect de prevenire evaluare şi consiliere antidrog,  Let’ s do it România – proiect naţional ecologic, Cuvintele tale au putere – proiect antiviolenţă, Viitorul începe la şcoală – proiect de prevenire a absenteismului şcolar,  Ia iniţiativă ! Fii voluntar ! – proiect de voluntariat, Noi şi spaţiul cosmic – proiect educativ. Această iniţiativă este bine venită, întrucât datele statistice arată că implicarea cetățenilor în susținerea ONG-urilor rămâne limitată, deși încrederea în acestea este în creștere, iar  studiul „Implicarea cetățenilor europeni în democrația participativă”, 2013, CESE, arată că 55% dintre români consideră că nu au nevoie de ONG-uri, iar numai 20% dintre cetățeni sunt membri ai unei organizații neguvernamentale.

 Proiectul EU, TU, NOI este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.


There is no ads to display, Please add some