Iliuţă Vasile a reuşit să învingă criza

Please enter banners and links.

Din anul 2000, Iliuţă Vasile este primarul locuitorilor din Vâlcelele şi faptul că întotdeauna a câştigat încrederea locuitorilor cu un scor electoral foarte bun, demonstrează că şi-a făcut bine treaba pentru comunitate. Chiar şi în această perioadă de criză economică, Iliuţă a reuşit să realizeze investiţii necesare pentru localitatea Vâlcelele.

– Sunteţi la finalul celui de-al treilea mandat în fruntea comunităţii din Vâlcelele. Vă declaraţi mulţumit de ceea ce aţi realizat ?
– Întotdeauna este loc de mai bine, însă având în vedere criza economică pe care a traversat-o România în ultimii patru ani, am reuşit cu multă perseverenţă să îmbunătăţesc viaţa locuitorilor din Vâlcelele.
– Cu ce realizări vă puteţi lăuda ?
– Ar fi multe de povestit. Spre exemplu, am realizat în proporţie de 85% reţeaua de canalizare în satele Vâlcelele şi Floroaica. Reţeaua se întinde pe o lungime de 3.894 de metri şi am achiziţionat şi staţie de epurare, necesară pentru sistemul de canalizare. De asemenea, am realizat o reţea electrică de distribuţie de joasă tensiune şi iluminat public la Floroaica, investiţie ce se ridică la peste 700.000 lei. Am reuşit în cei patru ani să înlocuim sistemul de încălzire al şcolii cu clasele I-VIII Florenţa Albu. Am achiziţionat o centrală termică pe peleţi şi panouri solare şi am reuşit să facem economii substanţiale la factura de încălzire.
– În ceea ce priveşte infrastructura, aţi avut sau derulaţi proiecte de anvergură?
– În prezent derulăm un proiect de modernizare a drumului de acces DA1 ce facilitează accesul la exploataţiile agricole din comună, proiect ce se ridică la peste 5 milioane de lei. Pentru următorii patru ani vreau să introducem gazul metan în localitate şi nu este deloc nerealizabil. Suntem deja în faza de licitaţie, organizată de Ministerul Economiei.
– Aţi trecut deja la capitolul „promisiuni electorale”…
– Eu ceea ce am promis, am şi făcut. De aceea , consider că promisiunile pe care le fac, sunt deja relizate în proproţie de 60%. Vreau ca în cel de-al patrulea mandat la primărie să modernizez şi să dotez căminul culturale din comună, să realizez alei pietonale betonate în cimitirul din Vâlcelele, să construim un centru de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. Am reuşit să atragem şi investitori, iar anul acesta va începe construcţia unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de 17 hectare.
– În cadrul Alianţei Popular Creştine – APC am remarcat că sunt mai mulţi fermieri sau oameni de afaceri care vor să-şi asume pentru următorii patru ani destinele unor localităţi. Şi mă refer aici la Perişoru, Dragalina, Roseţi, dar şi alte comune din judeţ. Pentru cetăţenii comunelor respective ar fi o alegere potrivită ?
– Fermierii şi oamenii de afaceri au altă viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea mediului rural. Provin din rândul oamenilor simpli, s-au ridicat de jos şi au muncit mult pentru a ajunge să fie apreciaţi în comuniattea din care fac parte. Ce ar avea să-i reproşeze locuitorii din perişoru lui Luca Mihai, candidatul APC la primărie? Sau lui Marian Dumbravu de la Dragalina? Sau domnului Bancu Matei, un bun profesionist ? Sau lui Iancu Marian Mugurel? Eu pe toţi îi recomand ca pe buni gospodari, oameni care ştiu care sunt problemele comunităţii şi pot să le rezolve, aşa cum am făcut-o şi eu la Vâlcelele de-a lungul celor 12 ani de când sunt primarul localităţii. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author