Gurluii din Belciugatele provoacă un război în USL

Please enter banners and links.

– Filipescu, înfrânt nu de ARD, ci de… PSD

Dacă unii comentatori politici avansează, mai mult sau mai puţin argumentat, tensiuni între PNL şi PSD, dar după câştigarea puterii, iată că la Călăraşi disensiunile au apărut cu câteva zile înaintea alegerilor generale, într-o comună unde scandalurile se ţineau lanţ, între PDL, reprezentat de fostul primar Petre Dinei, şi PNL, prin fraţii Gurlui. De data aceasta protagoniştii sunt tot Gurluii, însă adversarii luaţi în vizor sunt cei de la PSD, teoretic colegi de alianţă. Săptămîna aceasta s-a consumat un act în războiul declanşat imediat după alegerile locale, când primar a devenit unul din fraţii Gurlui.
 

Viceprimarul PSD îl schimbă pe cel liberal
La mijlocul acestei săptămâni social-democrata Vasilica Nicolae a devenit viceprimar al localităţii Belciugatele, după ce unul din fraţii Gurlui, devenit viceprimar după alegerile locale, a fost schimbat din funcţie. Şedinţa a fost una extrem de tensionată, cu poliţie, jandarmi şi interlopi aduşi de la Bucureşti de cei ce doreau apărarera scaunului de viceprimar a unuia din fraţii Gurlui. Preşedintele de şedinţă şi un cameraman de la Bucureşti au fost agresaţi de cei veniţi să facă presiuni, conform unei personae prezentă la faţa locului, astfel încât viceprimarul Gurlui să nu fie schimbat. Fratele acestuia, primarul în funcţie, a încercat şi el zădărnicirea şedinţei. Ea nu s-a putut ţine nici în căminul cultural, care a fost închis, nici în primărie(n.r. proprietate personală?). Până la urmă şedinţa s-a desfăşurat, ca într-un adevărat film tragi- comic despre politica din mediul rural, în faţa căminului cultural, cu scaune luate de prin vecini. Astfel că, Vasilica Nicolae a obţinut şapte voturi din 11 şi i-a luat locul unuia din Gurlui, devenind viceprimar. Se poate spune că liderul liberal, Filipescu, luptându-se cu ARD-ul în campania electorală a suferit o înfrângere chiar de la partenerii de alianţă, PSD. Însă, războiul a început mai demult, când fraţii Gurlui au acaparat primăria şi nu le-a lăsat nimic colegilor de la PSD. Care acum au întors foaia. Conform protocolului.
 

Fraţii Gurlui le-a tras plasă pesediştilor din Belciugatele
Războiul dus de familia Gurlui împotriva fostului primar Petre Dinei este deja cunoscut, el ajungând şi la nivel naţional. Dinei s-a retras din cursa pentru primărie, astfel că unul din Gurlui şi-a văzut visul cu ochii, acela de a deveni primar. Nu a fost de ajuns. Familia Gurlui a dorit să acapareze total primăria. Numai că, protocolul dintre PSD şi PNL prevedea ca acolo unde primar este dintr-un partid viceprimarul să fie din celălalt partid. Gurluii au tras sforile la nivel judeţean, au luat aprobarea şefilor din PNL, care i-a înduplecat pe omologii din PSD( n.r. omologi cu capul prea plecat), astfel că doi consilieri PSD au fost excluşi din consiliu. Exact cât să fie votat celălalt frate Gurlui ca viceprimar. Pesediştii au acţionat în instanţă, au avut câştig de cauză şi roata s-a întors. Gurlui a fost schimbat din funcţia de viceprimar care a revenit, cum era normal, unui social-democrat, inclusiv cu sprijinul a doi consilieri PP-DD. Care luptă împotriva ciocoilor, identificaţi în membrii familiei Gurlui.
 

Ce se va întâmpla între PSD şi PNL după alegeri
Chiar dacă pentru alegerile generale USL s-a prezentat ca o echipă unită, tensiuni au existat înainte, chiar şi la alegerile locale. Primarii PSD au fost nemulţumiţi de tratamentul aplicat de Răducu Filipescu de-a lungul timpului, care a încercat să creeze o anexă din PSD. După plecarea Oanei Mizil a reuşit în bună măsură. Atacul liberalilor s-a dus şi înspre conservatori, întrucât le-a dublat acestora candidaturile la primării, investiind în candidaţii liberali, astfel că PC nu a scos niciun primar. După alegerile generale situaţia ar putea reveni la normal, adică dorinţa de dominaţie a liberalilor asupra partenerilor. Mai ales dacă au de împărţit în urma câştigării puterii. Deja se speculează că se doreşte ca prefectul susţinut de PSD să fie schimbat cu un liberal, chiar dacă Răducu Filipescu a dat asigurări că un echilibru al puterii este de dorit. În politică asigurarea spatelui e primordială şi asta liberalul o ştie. Până acum PSD-ul nu prea a mişcat în front şi a executat ordinele PNL, văzut la Călăraşi ca un frate mai mare, cu drepturi mai multe. PSD Călăraşi nu mai are de mult o echipă la conducere. Deciziile importante se iau în spatele uşilor închise şi asta reclamau chiar proprii membrii. Partidul nu mai este nici măcar o copie palidă a celui ce altădată era prima organizaţie pe ţară. Însă, situaţia s-ar putea schimba după alegerile generale. Câştigarea unui mandat de deputat de către Daniel Florea ar putea readuce speranţele pesediştilor că partidul va deveni un adevărat partener de alianţă şi nu doar un executant. Florea este tânăr, pregătit şi, dacă mai are şi ambiţii politice, ar putea prelua frâiele organizaţiei, devenind preşedinte. Din această postură şi având susţinerea centrului, ar putea relansa PSD-ul călărăşean. Dar, până atunci va trebui să treacă hopul alegerilor şi, probabil, să gestioneze şi situaţia creată la Belciugatele. Unde mereu se întâmplă câte-un scandal. Aşadar, nu nea Petrică Dinei punea sămânţa!


There is no ads to display, Please add some