Grădiştea- singura localitate din judeţ fără buget aprobat

Please enter banners and links.

– Instanţa a respins cererea lui Boboc de dizolvare a consiliului local

Comuna Grădiştea este singura localitate din judeţ unde bugetul local nu este încă votat de consilierii locali din cauza mai mult a unor ambiţii personale de pe urma cărora vor suferi locuitorii comunei. Primarul localităţii, Alecsandru Boboc, este cel care trebuie să supună votului în consiliul local bugetul comunei, însă refuză cu încăpăţânare să o facă, pe considerentul că nu mai există niciun consiliu local. Acesta a deschis o acţiune la Tribunalul Călăraşi pe 14 februarie prin care a solicitat dizolvarea de drept a Consiliului Local Grădiştea, iar instanţa a soluţionat cererea acestuia pe 14 martie, respingând cererea primarului de dizolvare a consiliului. De altfel, Boboc s-a adresat instanţei doar pentru a tărăgăna lucrurile pentru că, în realitate, primarul nu se poate adresa instanţei nici pentru dizolvarea consiliului local, nici pentru a ataca vreo hotărâre adoptată. Altfel spus, instanţa a decis că există un consiliu local la Grădiştea care trebuie să-şi facă treaba. Numai că primarul Boboc susţine în continuare că nu are consiliu local. Şi uite aşa se tot învârt în jurul cozii în timp ce localitatea a rămas fără buget. Vor avea de suferit locuitorii comunei din cauză că primăria nu va mai putea folosi banii veniţi de la bugetul de stat, ci doar încasările proprii. În aceste condiţii, cadrele didactice nu-şi vor mai putea primi salariile, angajaţii primăriei se vor afla în aceiaşi situaţie, nu se va mai putea plăti iluminatul public, dar şi alte cheltuieli pe care primăria le făcea pentru comunitate.
Cu siguranţă, problema nu se va putea rezolva decât după alegerile locale din 10 iunie, atâta timp cât primarul refuză cu încăpăţânare să prezinte bugetul consilierilor locali.
Şi în alte localităţi din judeţ au existat neînţelegeri între consilieri şi primar la adoptarea bugetului, cum este cazul localităţilor Plătăreşti şi Belciugatele, însă, în cele din urmă, a primat interesul comunităţii. Aici, însă, interesul comunităţii nici nu mai contează. Doar lupta electorală ce se apropie este cea care a captat interesul, în special al primarului Boboc care mai vrea încă un mandat pentru a reprezenta…culmea!…interesele grădiştenilor.
 


There is no ads to display, Please add some