FURTUL DE APĂ constituie INFRACȚIUNE și se pedepseste conform CODULUI PENAL!

Please enter banners and links.

      ECOAQUA SA Calarasi , operator regional al serviciilor de apa si canalizare in judetele Calarasi si Ialomita, aduce la cunostinta publicului ca a demarat o  campanie de identificare a pierderilor de apa din sistemul public, dar si de verificare a clientilor sai in ceea ce priveste legalitatea utilizarii serviciilor, in baza contractelor de furnizare incheiate cu operatorul.

       Echipele mixte  de control, identifica pozitia retelelor, a bransamentelor si racordurilor pentru implementarea in sistemul GIS, de asemenea verifica neregulile existente la abonati: daca contorul este defect, lipsa, montat incorect, are sigiliu contorului sau al montajului rupt, s-a intervenit neautorizat sub orice alte forme asupra contorului, în scopul influenţării  indicaţiilor acestuia, ori s-au facut modificări de orice fel în vederea ocolirii contorului (racord clandestin).

        In cazul depistarii unui bransament  clandestin, ceea ce reprezinta furt de apa , acest fapt constituie infractiune si se pedepseste potrivit prevederilor Legii 286/2009 privind Codul Penal. Aceasta masura se aplica in baza prevederilor art 74 din Legea 225/2016 care modifica si completeaza Legea 51/2006 Legea serviciilor comunitare de utilitati publice.

         De asemenea se va verifica si daca clientii utilizeaza serviciile de apa ,respectiv canalizare fara avea actualizat contractul, fapt ce reprezinta contraventie si se pedepseste prin amenda.

          Reamintim ca utilizatorii care au retea de canalizare menajera executata pe strada, au obligatia racordarii  la aceasta, nerespectarea acestei obligatii de catre utilizatori se sanctioneaza cu amenda de la 2 000 lei la 4 000 lei, potrivit art 39 aliniatul (5) din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare  republicata in Monitorul Oficial nr 679/07.09.2015.

          ECOAQUA SA notifica prin prezenta intrarea in legalitate a utilizatorilor, in caz contrar se vor aplica prevederile legale fara nici o alta concesie.


There is no ads to display, Please add some