Federaţia Solidaritatea Sanitară: Apărarea interesului salariaţilor este pe primul loc

Please enter banners and links.

“Luând act de proiectul de modificare a Legii 95/2006 înaintat spre analiză de Ministerul Sănătăţii şi de dezbaterile publice pe tema acestuia, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România comunică faptul că poziţia noastră rămâne una de apărare a intereselor salariaţilor, care trebuie să beneficieze de protecţie în contextul oricărui tip de reformă.”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România.

“În acest sens, regretăm faptul că unele organizaţii sindicale din sănătate s-au pronunţat deja în favoarea disponibilizării a cca. 4000 de salariaţi înainte de a ajunge la masa discuţiilor pe tema proiectului concret de modificare legislativă.
În negocierile noastre anterioare cu Ministerul Sănătăţii, în care au fost tatonate şi astfel de variante, nu a fost vorba nici un moment vorba de cca. 4000 de disponibilizaţi, ci de transferul unei bune părţi din salariaţi la noile structuri ce vor fi create şi de reducerea unui număr de posturi, dublat de transferul acestor posturi la spitale, respectiv de redistribuirea marii majorităţi a salariaţilor. Estimările comune se situează la un procent situat între 5% şi maxim 10% de salariaţi care nu se vor putea încadra în situaţia de a fi preluaţi de unităţile sanitare şi pentru care ar trebui să găsim alte soluţii.
Într-o astfel de situaţie considerăm că reforma DSP-urilor trebuie să se facă după o procedură riguroasă, care să ţină combine protecţia salariaţilor care lucrează în aceste unităţi cu acoperirea unei părţi din deficitul de personal existent în spitalele din ţară.
Fideli strategiei noastre de a recurge în mod consecvent la cercetări, analize de impact şi dezbateri publice înainte de trece atât la măsuri de reformă cât şi la alte acţiuni sindicale, invităm pe toţi cei interesaţi de situaţia acestor salariaţi şi a sistemului sanitar în ansamblul său să-şi exprime punctul de vedere pe forumul Dezbatere publică privitoare la reforma sistemului sanitar (2013), la adresa: http://www.cercetare-sociala.ro/noua-lege-a-sanataii-dezbatere-publica/.”, se arată în acelaşi comunicat de presă. 


There is no ads to display, Please add some