Familia viceprimarului Cercel îşi umflă averea cu terenurile primăriei

Please enter banners and links.

– de la 1600 m.p. cumpăraţi cu 10 mil. lei a ajuns la 1 ha ce valorează peste 2 miliarde

Afacerile cu terenuri au înflorit în România după anul 1989 şi au însemnat pentru unii sursă de înavuţire doar prin plimbarea unor hârtii şi eludarea legii. Aproape de aceste practici au stat şi politicienii sau oamenii din administraţie, care s-au gândit că nu este permis să scape un asemenea chilipir. Intraţi în politică doar cu o mapă şi jerpeliţi în coate sunt acum în posesia unor averi de invidiat, unele la vedere, altele nu. Tranzacţiile, de cele mai multe ori, s-au făcut prin interpuşi, de-a lungul mai multor ani, astfel încât ilegalităţile să-şi piardă urma. De astfel de tranzacţii dubioase nu a scăpat nici primăria Olteniţa, unde familia viceprimarului liberal Florian Cercel, mai precis fiul acestuia, Ion Sebastian Cercel, plecând de la 1600 mp, cumpăraţi cu 10 milioane lei vechi, de la o persoană fizică, a ajuns la 1 ha, deţinut de primărie, evaluat la peste 2 miliarde lei vechi, în apropierea Portului Olteniţa, o poziţie extrem de favorabilă pentru diferiţi investitori. Povestea nostră începe în noiembrie 2006 şi se termină în iunie 2010. Zice familia Cercel că se termină, numai că…

Angajatul fiului lui Cercel are pontul şi pune laba pe 1600 mp interesanţi pentru primărie

În anul de graţie 2006 o anumită Niculina Iosif, moştenitoarea unei suprafeţe de 1600 m.p. teren intravilan, situaţi în strada Viilor din Olteniţa, decide să o vândă numitului Ioan Dulvărea. Nu se încheie un contract notarial căci vânzătoarea “uită” de promisiunea făcută, astfel că este chemată în instanţă. Se dă Sentinţa civilă nr. 1700 din 03.11 2006 emisă de Judecătoria Olteniţa şi Ioan Dulvărea devine proprietar pentru 10 milioane lei vechi. S-a apelat la acest tertip pentru a nu se mai plăti taxe notariale. Dar nu aici este buba, ci ea rezidă în faptul că peste o lună Ioan Dulvărea, prin adresa nr. 21.715 din 27.12. 2006 se oferă să pună la dispoziţia primărie terenul cumpărat recent, întrucât aici urma să se execute lucrarea “sistem de evacuare ape pluviale din municipiul Olteniţa, str. Viilor”, evident în urma unui schimb de terenuri. Acest Ioan Dulvărea este nimeni altul decât angajatul societăţii Wirom SA Olteniţa, unde şef este fiul viceprimarului Florian Cercel, Ion-Sebastian. Conform atribuţiilor de serviciu viceprimarul Florian Cercel ştia sau trebuia să ştie că pe acel teren urma să investească primăria într-o lucrare. Să fi fost Dulvărea atât de inspirat că a cumpărat terenul la ţanc sau s-au scurs informaţii din primărie?

De la 1600 m.p la 1 ha şi de la 10 milioane la 2 miliarde

Pentru că primăriei îi ardea buza să execute lucrarea cu pricina, dă curs ofertei lui Ioan Dulvărea, iar Consiliul Local Olteniţa îi oferă la schimb două terenuri. Unul de 3175 mp, intravilan, şi altul de 6066 m.p, extravilan, ambele învecinate, situate pe şos. Portului, poziţia nr. 15, conform HCL nr .5 din 31.01.2007, la trei luni de la prima tranzacţie. Noua poziţie a terenurilor este mult mai avantajoasă, fiind aproape de Portul Olteniţa, pe când cea veche era situată în nord-estul municipiului, lângă cimitir. Consiliul local, pentru a fi cât de cât în legalitate, îşi însuşeşte rapoartele de expertiză ale expertului Alexandru Stoica, cel care pentru a justifica schimbul de terenuri le scoate la valori aproximativ egale.
Terenul intravilan de 3175 m.p. al primăriei este “scos” la 145.533 RON, iar cel extravilan de 6.066 m.p. la 71.404 RON, în total 216.937 RON. Terenul de 1600 mp a lui Dulvărea, cumpărat în urmă cu trei luni cu 1000 RON valorează acum 217.232 RON. S-a ajuns la o asemenea creştere de preţ întrucât “expertul” Alexandru Stoica ne spune în Raportul de Expertiză că ” s-a utilizat metoda bonităţii în lipsa unor date certe, concludente, publice privind preţurile efective practicate în zonă la perfectarea unor tranzacţii funciare similare”. Măi să fie! Exact acest teren se vânduse cu trei luni în urmă. La cele trei terenuri expertizate “expertul” a adunat şi scăzut coeficienţi în punctele esenţiale, astfel că la “bonitat” pe Ioan Dulvărea, căruia i-a crescut averea mai mult decât exponenţial. Chiar Dulvărea să fie cel bonitat? Nici vorbă!

Destinatarul terenului- firma fiului viceprimarului Cercel

Transferul efectiv de proprietate s-a produs la aproape doi ani distanţă pe 22 oct. 2008, în faţa notarului, când s-a perfectat contractul de schimb. Primarul Costinel Milescu spune că motivul întârzierii a fost o plângere penală soluţionată cu neîncepererea urmăririi penale. “ Acesta a fost motivul întârzierii, însă eu în calitate de primar, după ce s-a pronunţat Parchetul, eram obligat să respect hotărârea consiliului local şi să o duc la îndeplinire. Ce s-a întâmplat mai departe nu ştiu. Că Cercel sau altcineva a intrat în posesia terenului… Dacă e ceva ilegal fiecare să răspundă în dreptul lui”, a spus primarul Costinel Milescu. După perfectarea contractului de schimb din 22 oct.2008, între Consiliul Local Olteniţa şi Ioan Dulvărea şi Sorina Dulvărea, soţia sa, la o lună şi ceva distanţă, mai precis în data de 5 dec. 2008 intervine un contract de vânzare-cumpărare prin care Dulvărea Ioan şi Sorina vinde firmei Techno CIS SRL Olteniţa suprafaţa de teren obţinută de la primărie. Suma tranzacţiei- 100 milioane lei vechi. Cât de prost să fii ca să vinzi un teren evaluat la 2 miliarde şi ceva cu o asemenea sumă! Dacă patronul firmei norocoase se cheamă Ion Sebastian Cercel, fiul viceprimarului Florian Cercel, s-ar putea să nu avem de a face chiar cu un noroc chior, care nu ştim cum dracu se face dar dă numai peste băieţi de politicieni şi cu funcţii în administraţie, cum e cazul nostru. Norocul chior s-ar putea să se numească premeditare, iar Dulvărea interpus.

Cercel nu ştie nimic, dar vrea acte să vadă ce avem

Viceprimarul Florian Cercel, contactat telefonic, a declarat că nu ştie nimic legat de această tranzacţie cu terenuri, dar că primele acuze au fost lansate de Petrică Ţone şi sunt total nefondate. În schimb, solicitat să răspundă la unele întrebări punctuale, viceprimarul Cercel a dat-o de gard, încercând să ne plimbe prin problemele filosofice, morale şi existenţiale ale omenirii, fiind în schimb extrem de preocupat de actele pe care le deţinem. Toate acestea, întrucât sunt numeroase, le vom publica pe site-ul ziarului. Mai spune Cercel că nu i se poate imputa nimic, întrucât Parchetul Olteniţa a dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz. Numai că, domnule Cercel, NUP-ul a survenit în data de 28.08.2008, iar firma fiului dumneavoastră a intrat în posesia terenului ulterior, în 05.12 2008. Aşa că, au apărut alte elemente la dosar, cum ar spune procurorii.

Fiul lui Cercel devine proprietar, în nume personl, cu acte în (ne)regulă

Şi pentru ca toate să aibă o finalitate Ion Sebastian Cercel devine proprietar, în nume personal, după ce firma sa îi vinde terenul împricinat cu modesta sumă de 100 milioane lei vechi, după ce el a fost evaluat la peste două miliarde lei vechi. Astfel, familia Cercel devine proprietara unui ha de teren extrem de bine poziţionat, în apropierea Portului Olteniţa, unde ştim că se anunţă diferite investiţii. Nu ar fi exclus să auzim de o tranzacţie cu acel teren pentru o sumă exorbitantă. Şi dacă ne gândim că s-a plecat de la doar 10 milioane de lei vechi! Şi, mai e o problemă. Ion Sebastian Cercel a înfiinţat firma Techno CIS în 2008, an în care a cumpărat terenul despre care vorbim, iar la două zile după ce l-a vândut, pe 01.07.2010 îi suspendă activitatea pe trei ani. Nici că mai avea nevoie de ea. Tunul a fost tras. Acum urmează ca instituţiile abilitate să tragă salvele, în timp ce noi vom reveni cu noi dezvăluiri!

Acte ce au stat la baza acestui articol:

1. Partaj voluntar
2. Sentinta civila
3. Hotarare de consiliu
4. Expertiza teren 3175
5. Raport expertiza 6066 mp
6. Raport expertiza teren Dulvarea
7. Contract schimb primarie
8. Contract vanzare-cumparare Dulvarea-Tehnocis
9. Contract vanzare-cumparare Tehnocis-Cercel


There is no ads to display, Please add some

About The Author