Fals şi clauze părtinitoare la licitaţia de la spitalul judeţean

Please enter banners and links.

După articolul publicat anterior în presa locală, unde semnalam nereguli grave în caietul de sarcini pentru licitaţia unui spaţiu destinat presei la Spitalul Judeţean, mă aşteptam ca aceasta să fie anulată şi să întocmească un alt caiet de sarcini, dar licitaţia s-a ţinut şi a dovedit că am avut dreptate. Comisia formată în acest sens se făcea că nu pricepe ceea ce se întamplă şi ceea ce este mai grav, a admis pe faţă un fals grav. De altfel au fost momente penibile, când de exemplu un candidat a cerut să-şi completeze actele chiar atunci cu toate că termenul de depunere expirase mai demult, unii membrii erau de acord, alţii nu, că suntem la târg doar.
Dar pentru a nu se spune că acuz fără probe, iată până unde se poate merge: spaţiul era de 6.41mp conform documentaţiei de atribuire, iar în declaraţia de participare-anexa 2-se spune de 10mp. La început am zis că-i o greşeală, dar văzând că membrii comisiei se fac că nu văd, am avut confirmarea. E o tendinţă gravă. Şi cum să nu fie un fals grosolan făcut intenţionat când de două săptămâni eu stau pe capul lor de au ajuns să ştie documentaţia pe de rost. De fapt- ceea ce am înţeles- se urmăreşte să se “mărite” două spaţii astfel. Au motivat că e de la o licitaţie veche, dar atunci de ce nu au schimbat nimic?Au vrut să aibă acoperire pentru încă un spaţiu.

Iar ca să întăresc ceea ce am scris vă prezint o altă mare “nelegiuire”din caietul de sarcini: după cum am menţionat e spaţiu de distribuţie presă, dar în caietul de sarcini în loc să prevadă clar faptul că participanţii trebuie să fie obligatoriu difuzori de presă, tocmai pe noi ne obligă să demonstrăm că putem vinde produse alimentare. De fapt pe faţă ne elimina pe noi în loc să fie invers, să ceară celor cu giugele şi acadele să demonstreze că pot vinde presa ne cere nouă sa vindem giugele, redau din caietul de sarcini:

B. Prestatorii de comerţ a revistelor, ziarelor şi cărtilor, persoane fizice vor depune în plicul exterior următoarele documente:
a) copie de pe actul de identitate;
b) copie de pe autorizaţia de funcţionare eliberaţi de autoritatea competentă sau de pe actul legal de constituire, după caz, din care rezultă că are obiect de activitate comercializarea de produse agroalimentare.

Pană Silviu, administrator SC Dommitica SRL
 


There is no ads to display, Please add some